Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασης του Ιπποφαούς στην Πεντάβρυσο Καστοριάς
None

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασης του Ιπποφαούς στην Πεντάβρυσο Καστοριάς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταβρύσου Καστοριάς με θέμα την καλλιέργεια του Ιπποφαούς.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρου Πενταβρύσου με κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Γεωπονίας στο Α.Π.Θ. κ. Δαουτόπουλο Γιώργο. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) κ. Τράντης Χρήστος ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος δραστηριοποιείται ήδη στην καλλιέργεια του Ιπποφαούς αλλά και μελλοντικά και άλλων πολυδύναμων καλλιεργειών όπως του Μύρτυλλου, του Κράνου, του κ
Κράταιγου κλπ.
Εκτός από την παρουσίαση και τους τρόπους καλλιέργειας του Ιπποφαούς ο κ. Δαουτόπουλος αναφέρθηκε στη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) και του Ζεόλιθου στις καλλιέργειες σε μία προσπάθεια εφαρμογής νέων καλλιεργητικών συνηθειών οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια της βιολογικής και αειφορικής γεωργίας.
Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν μεγάλο και οι ερωτήσεις πολλές. Από τη συζήτηση που διεξήχθη διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες των νέων καλλιεργειών οι οποίες μπορούν να δώσουν νέα αναπτυξιακή πνοή στον Αγροτικό Τομέα με την προϋπόθεση της οργάνωσης των καλλιεργητών σε ομάδες παραγωγών και υπό την καθοδήγηση συναφών επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team