Αρχική > Uncategorized > «Εκκωφαντική» σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κοζάνη
None

«Εκκωφαντική» σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κοζάνη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πολίτες και φορείς του νομού Κοζάνης, οι οποίοι είναι συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό του δωδεκάμηνου βρέφους.
Χτες στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεγάλη σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της περιοχής. Σημειώνεται ότι το παρόν κείμενο γράφεται πριν από την εκδήλωση, η οποία εκτός απροόπτου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια διαδήλωση που αναμενόταν μεγαλειώδης, στην οποία πρωτοστάτησαν και συμμετέχουν αυθόρμητα ενεργοί πολίτες, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου. Ένα μεγάλο «γκρουπ διαμαρτυρίας ξεκίνησε μέσα από το Fecebook, με χιλιάδες πολίτες να απαιτούν την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Με κεντρικό σύνθημα «υγεία δικαίωμα για όλους», απευθύνθηκε παλλαϊκή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να κατακλύσουν την πλατεία Κοζάνης, ώστε η «εκκωφαντική σιωπή τους» να φτάσει στην κεντρική εξουσία και στα αρμόδια υπουργεία. Μέχρι χτες είχαν εγγραφεί στο Fecebook πάνω από 10.000 πολίτες και αρκετοί φορείς. Μεταξύ των φορέων, που στήριξαν και συμμετείχαν σ’ αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Συριανός Καχλάν «συγχαίρουμε τους χιλιάδες πολίτες γι’ αυτή την πρωτοβουλία και διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε εδώ και θα στεκόμαστε δίπλα τους, σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα». Επίσης, δεκατρείς δήμοι του νομού, που εξυπηρετούνται μέσω του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στη σιωπηρή διαμαρτυρία, καλώντας συγχρόνως στους δημότες τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Οι 13 δήμοι με ψήφισμα που εξέδωσαν σε σύσκεψη λίγο πριν από την σιωπηρή διαμαρτυρία, απαιτούν την κάλυψη όλων των κενών ιατρικών θέσεων στο Μαμάτσειο και τη δρομολόγηση σύγχρονου, περιφερειακού νοσοκομείου στο νομό. Ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, συνδικάτα και άλλοι φορείς.
Στο σχετικό κείμενο που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, με το οποίο καλούνται όλοι οι πολίτες και οι φορείς να συμμετάσχουν, επισημαίνεται: «Ας κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι μαζί. Πρώτο βήμα η συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης, έξω από το δημαρχείο Κοζάνης την Μ. Τετάρτη 31/3/2010, στις 18.30.
Η εικόνα συγκέντρωσης όλων των ενεργών πολιτών πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Με αυτό τον τρόπο χτυπούμε το καμπανάκι στην κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτερα στις διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία. Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων φορολογουμένων που προσδοκούν μία νέα λειτουργία των κοινωνικών δομών της Ελλάδας σε νέα βάση».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team