Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη γούνα στη Σιάτιστα

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη γούνα στη Σιάτιστα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


kke

Εκδήλωση με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τον κλάδο της γούνας» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Σιάτιστας. Θα μιλήσει το μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Μιχάλης Καραμπατζιάς.

Η σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση έχει ως εξής:

«Γουνεργάτη, γουνεργάτρια, μικρογουνοποιέ,

Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στη γούνα, στα βυρσοδεψεία και στις φάρμες προέρχονται από την υπερεκμετάλλευση και τον ιδρώτα σου.

Η κυβέρνηση, οι τοπικοί φορείς (δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχης), χέρι-χέρι με τους μεγαλογουνοποιούς πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας, για τα υπερκέρδη που καταγράφει μέσα σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Μιλούν για νέες θέσεις εργασίας, εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα για την περιοχή, για παγκόσμιο κέντρο γούνας. Οι διακηρύξεις και οι πανηγυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργάτες του κλάδου και οι εργαζόμενοι στην περιοχή. Η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 60%. Χάθηκαν τα τελευταία χρόνια πάνω από 2,5 με 3 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Γουνεργάτη, γουνεργάτρια, μικρογουνοποιέ,

Η αλήθεια για την καταστροφή σου είναι μία και λέγεται καπιταλισμός

Στο έδαφος του καπιταλισμού, είτε σε συνθήκες κρίσης, είτε σε συνθήκες ανάπτυξης αυτοί που κερδίζουν είναι οι μεγαλογουνοποιοί του κλάδου οι οποίοι από τη μία αξιοποιούν τα προνόμια που τους χορηγούν οι κυβερνήσεις ώστε να είναι “ανταγωνιστικοί” και από την άλλη αξιοποιούν το διαρκώς ενισχυόμενο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους δίνουν απλόχερα οι κυβερνήσεις ώστε να ξεζουμίζουν διαρκώς τους γουνεργάτες αλλά και τους μικρογουνοποιούς.

Γουνεργάτη, γουνεργάτρια, μικρογουνοποιέ,

Τα νέα δεδομένα στον κλάδο επιβαρύνουν την υγεία σου και την υγεία των παιδιών σου

• Η χρήση βαριών τοξικών χημικών στα βυρσοδεψεία-βαφεία έχει καταστροφικές συνέπειες και στο φυσικό περιβάλλον.

• Συνεχώς ρίχνονται χημικά λύματα στον Αλιάκμονα, που τα νερά του χρησιμοποιούνται για την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών, την ύδρευση πόλεων και χωριών και καταλήγουν στη θάλασσα.

• Υπάρχει πλήρης απουσία επιστημονικής στήριξης και αυστηρού επιστημονικού ελέγχου ιδιαίτερα στον κλάδο των γουνοφόρων ζώων, στις φάρμες.

• Υπάρχει έλλειψη χωροθέτησης από τους Δήμους των χώρων για δημιουργία εκτροφείων γουνοφόρων ζώων.

Γουνεργάτη, γουνεργάτρια, μικρογουνοποιέ,

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση που μπορεί να αναπτύξει τον κλάδο με παράλληλη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η λαϊκή εξουσία με την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό, θα διαμορφώνει συνολικά πολιτική για τον κλάδο της γούνας με κρατικό φορέα γούνας, με πλήρη καθετοποίηση του κλάδου, παραγωγή πρώτης ύλης, μεταποίηση και διάθεση του προϊόντος.

Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή, για τη λαϊκή εξουσία»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 20/9 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ακολούθησε το E-PTOLEMEOS.GR και στα Google News (Verified) Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Όλες οι Ειδήσεις ΣΗΜΕΡΑ Νέα σελίδα ...