Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Οικονομία > Διορθωτικές δηλώσεις Ε9 από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου Του Κώστα Κωνσταντινίδη

Διορθωτικές δηλώσεις Ε9 από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου Του Κώστα Κωνσταντινίδη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

konstantiinidhs kostas

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη στο TAXISNET για την υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων E9 από τους φορολογουμένους που έκαναν λάθη η είχαν παραλείψεις στην αναγραφή των στοιχείων για την ακίνητη περιουσία τους.
Η σχετική προθεσμία για τις τροποποιήσεις λήγει στις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σε όσες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων υπεβλήθησαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ή υποβάλλονται μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2014, για τη διόρθωση της περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011, 2012 και 2013, δεν επιβάλλεται το αυτοτελές πρόστιμο των 120 ευρώ, εφόσον προκύπτει ποσό φόρου ακίνητης περιουσίας για καταβολή ή το ποσό του φόρου είναι μηδενικό.
Τα αυτοτελή πρόστιμα δεν επιβάλλονται ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης μέσα στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2014.
Στην περίπτωση που από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης προκύψει επιστροφή φόρου, το ποσό συμψηφίζεται με το πρόστιμο και τυχόν διαφορά μέχρι τα 100 ευρώ δεν επιστρέφεται στον φορολογούμενο.
Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται ύστερα από έλεγχο των παραστατικών που δικαιολογούν τη μείωση από τη φορολογική διοίκηση.
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για διόρθωση του ΕΝΦΙΑ. Στην περίπτωση όμως που, μετά την πρώτη εκκαθάριση που πραγματοποιείται για διόρθωση της δήλωσης ΕΝΦΙΑ, υποβληθεί εκ νέου τροποποιητική δήλωση, από την οποία προκύπτει μείωση φόρου, η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται ύστερα από έλεγχο των παραστατικών που δικαιολογούν τη μείωση από τη φορολογική διοίκηση.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας: “Κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων”

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικά ...