Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διημερίδα για την Ενέργεια και την Επιχειρηματικότητα στον Δήμο Πτολεμαΐδας
None

Διημερίδα για την Ενέργεια και την Επιχειρηματικότητα στον Δήμο Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Διημερίδα για την ενέργεια, το περιβάλλον και την αειφόρο επιχειρηματικότητα διοργανώνει ο δήμος Πτολεμαϊδας και η ΑΝΚΟ, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Υποστήριξης “Enterprise Europe Network – Hellas” το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Παντελίδης».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας 2010 (EU Sustainable Energy Week 2010) και έχει στόχο να παρουσιάσει έργα και καλές πρακτικές που πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία του Δήμου Πτολεμαΐδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον της περιοχής.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη «η μεταλιγνιτική εποχή αναπόφευκτα πλησιάζει και στόχος του Δήμου είναι η συνεχής προσπάθεια και προετοιμασία για την αντιμετώπιση της νέας τάξης πραγμάτων όσο αφορά την ενέργεια και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Με γνώμονα αυτό, προέβη στην αγορά της πρώην ΑΕΒΑΛ έτσι ώστε να προετοιμάσει ένα νέο, καινοτόμο, αειφόρο πόλο ανάπτυξης της νέας μορφής βιομηχανίας. Γνωρίζουμε όλοι ότι το μέλλον της ενέργειας πρέπει να διαφοροποιηθεί από την σημερινή κατάσταση. Νέες πηγές ενέργειας πρέπει να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες και η παροχή ενέργειας πρέπει να παραμείνει ασφαλής και προσιτή, ενώ παράλληλα πρέπει να μειωθούν και οι εκπομπές του διοξειδίου».
Με βάση τις παραπάνω απαιτήσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Αειφόρο Ενέργεια στο πλαίσιο της οποίας καλεί τους δήμους να διοργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης. Ο Δήμος Πτολεμαΐδας ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις που υπαγορεύει το ενεργειακό και επιχειρηματικό του προφίλ, όσο και η ενεργή συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά δίκτυα, στοχεύει να παρουσιάσει στον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής τόσο τον στρατηγικό σχεδιασμό, όσο και την πρόοδο αυτού.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του δήμου Πτολεμαϊδας, το ΒΙΟΠΑ, τη Ζώνη Εγκατάστασης Θερμοκηπίων στην πρώην ΑΕΒΑΛ, αλλά και παρεμβάσεις για εφαρμογές στα θέματα ενέργειας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team