Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διεκδικεί παραχώρηση των 38 κενών κατοικιών του νέου οικισμού του ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα
None

Διεκδικεί παραχώρηση των 38 κενών κατοικιών του νέου οικισμού του ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταλειμμένων διαμερισμάτων της ΔΕΗ στο νέο οικισμό Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδας αλλά και του οικισμού το ΟΕΚ στην Πεντάβρυσο, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του στις 31 Ιανουαρίου, όπου τονίστηκε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση στο πρόβλημα με τους κενούς αυτούς χώρους που ρημάζουν αχρησιμοποίητοι και αποτελούν πόλο έλξης για περιθωριακά στοιχεία και να επαναδιατυπωθεί το αίτημα για παραχώρησή τους στο δήμο.
Το θέμα της εγκατάλειψης των 38 διαμερισμάτων στο νέο οικισμό του ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, τα οποία παραχωρήθηκαν από τον ΟΕΚ στη ΔΕΗ ως αντιπαροχή έναντι της έκτασης που έδωσε η ΔΕΗ για την ανέγερση του οικισμού, έθεσε με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Φραγκουλίδης, στις αιτιάσεις του οποίου ήρθε να προστεθεί και η αγωνία που εκφράστηκε για το θέμα αυτό κι από άλλους δημοτικούς συμβούλους.
Παρέμβαση μάλιστα για αντίστοιχο θέμα εγκατάλειψης διαμερισμάτων στον οικισμό του ΟΕΚ στην Πεντάβρυσο έκανε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πενταβρύσου Τηλέμαχος Σωτηριάδη, ο οποίος ανέφερε ότι από τις 50 εργατικές κατοικίες του οικισμού του ΟΕΚ στην Πεντάβρυσο κατοικούνται μόνο 13 «τα υπόλοιπα σπίτια είναι ορμητήρια κλεπτών και βανδάλων που τα έχουν καταστρέψει», όπως είπε. Έθεσε μάλιστα αίτημα να παραχωρηθούν σε νέα ζευγάρια τα οποία ζητούν να τα πάρουν να τα αποκαταστήσουν και να κατοικήσουν σε αυτά.
Η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε ότι έθεσε στη ΔΕΗ το θέμα παραχώρησης των κενών διαμερισμάτων στο δήμο και σημείωσε ότι μέχρι να προχωρήσει αυτή η διαδικασία αυτή πρέπει η ΔΕΗ να αναλάβει πρωτοβουλία να κλείσουν τα κενά διαμερίσματα για να πάψουν να αποτελούν εστίες μόλυνσης, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Υπενθύμισε δε ότι πρόκειται για κατοικίες που δεν παρέλαβε η ΔΕΗ από τον ΟΕΚ διότι διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες στην κατασκευή τους και απαίτησε την αποκατάστασή τους.
Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε και ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης ο οποίος ανέφερε ότι σε επαφές που είχε τα προηγούμενα χρόνια με τη διοίκηση του ΟΕΚ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα παραχωρούνταν στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, πρόσθεσε όμως ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση σε ξένη ιδιοκτησία, παρά μόνο καθαρισμό των χώρων αυτών.
Στο ιδιότυπο καθεστώς ανέγερσης των 38 αυτών διαμερισμάτων καθώς και του αναψυκτηρίου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και π. δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, επισημαίνοντας ότι ανέγερσή τους έγινε καθ’ υπέρβαση του συντελεστή δόμησης και χωρίς οικοδομική άδεια, και ως εκ τούτου ο δήμος κίνησε διαδικασία νομιμοποίησής τους καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα να παραχωρηθούν στο δήμο Πτολεμαΐδας.
Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του ΕΚΠ και δ.σ. της αντιπολίτευσης Αναστάσιος Τσιλφίδης, λέγοντας πως η διαδικασία παραχώρησης δεν προχώρησε, εκτός από τη διαδικασία νομιμοποίησης των συγκεκριμένων χώρων καθώς ήταν αυθαίρετοι, εκτός από το αναψυκτήριο που παραμένει αυθαίρετο και πρέπει να γκρεμιστεί. Όσο για τις κενές κατοικίες της Πενταβρύσου είπε ότι δεν μπορούν να παραχωρηθούν σε τρίτους διότι ανήκουν σε δικαιούχους του ΟΕΚ που τα πλήρωσαν.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team