Αρχική > Uncategorized > ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
None

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στόχος διαρρηκτών έγινε τις νυκτερινές ώρες στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου, το δημαρχείο Σιάτιστας. Οι διαρρήκτες που κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να ήταν δύο άτομα, είχαν σκοπό να κλέψουν χρήματα, ωστόσο τελικώς έφυγαν άπραγοι.
Χτες στις 7 το πρωί οι υπάλληλοι του δημαρχείου βρήκαν το παράθυρο της πίσω πλευράς του δημαρχείου παραβιασμένο. Μάλιστα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τη σιδεριά του παραθύρου, μπαίνοντας στη συνέχεια ανενόχλητοι στο εσωτερικό του δημαρχείου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιάτιστας, Κωνσταντίνο Κοσμίδη, οι άγνωστοι μπήκαν σε τρία γραφεία, ειδικότερα, στην τεχνική υπηρεσία, την οικονομική υπηρεσία και στο γραφείο της γραμματείας του δημοτικού συμβουλίου. Τα τρία προαναφερόμενα γραφεία ήταν ξεκλείδωτα, ενώ έγινε προσπάθεια διάρρηξης και του κλειδωμένου γραφείου του δημάρχου, αλλά χωρίς επιτυχία.
Στόχος των διαρρηκτών, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αλλά και με τις αστυνομικές αρχές ήταν η κλοπή χρημάτων. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι άγνωστοι δεν πείραξαν ούτε ένα έγγραφο. Ακόμη και φάκελοι υπήρχαν πάνω στα γραφεία βρέθηκαν άθικτοι. Αντιθέτως, οι δράστες έψαξαν στα συρτάρια για να βρουν χρήματα. Δεν βρήκαν όμως τίποτα, οπότε έφυγαν, «αφήνοντας τα πάντα στη θέση τους, χωρίς να πειράξουν τίποτα άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Μετά τη διαπίστωση της παραβίασης του δημαρχείου, ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Σιάτιστας, ενώ κλήθηκε και η «σήμανση» από την Κοζάνη. Αστυνομικοί της σήμανσης που ερεύνησαν το χώρο βρήκαν αποτυπώματα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η ταυτοποίηση των ευρημάτων με αποτυπώματα σεσημασμένων ατόμων, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο δήμαρχος βρισκόταν προχτές στο γραφείο του μέχρι τις 10 το βράδυ. Είπε μάλιστα ότι «συμπτωματικά πριν από μία εβδομάδα συζητούσαμε το θέμα της εγκατάστασης αντικλεπτικών συστημάτων και καμερών. Μετά και το συμβάν της διάρρηξης πρέπει να επισπεύσουμε».
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι στο δημαρχείο Σιάτιστας είχε ξαναγίνει διάρρηξη πριν από περίπου δέκα χρόνια, οπότε είχε κλαπεί μικρό χρηματικό ποσό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team