Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση των Αναργύρων

Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση των Αναργύρων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

metegatastasi anargyroi 3

Από την Τοπική Κοινότητα και κατοίκους του υπό μετεγκατάσταση οικισμού

Διάβημα διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στο θέμα της μετεγκατάστασης του πληττόμενου οικισμού των Αναργύρων, Τ.Κ. του Δήμου Αμυνταίου, από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, σε έκταση της Ολυμπιάδας, Τ.Κ. του Δήμου Εορδαίας, πραγματοποίησαν η Τοπική Κοινότητα και κάτοικοι των Αναργύρων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στο Δ.Σ. ο νομικός σύμβουλος της Τ.Κ. Αναργύρων, δικηγόρος Γιαννης Πατσίκας, ο οποίος ανέφερε ότι οι κάτοικοι θέλουν να πληροφορηθούν για ποιο λόγο καθυστερεί να εισαχθεί για συζήτηση στο Δ.Σ. Εορδαίας το θέμα της μετεγκατάστασης Αναργύρων, παρόλο ότι ελήφθη στις 31/3/2011 η απόφαση για μετεγκατάσταση του οικισμού σε έκταση της Ολυμπιάδας, καθώς επίσης ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τον περασμένο Ιανουάριο, με την οποία γίνεται σεβαστή η βούληση των κατοίκων των Αναργύρων για μετεγκατάσταση του οικισμού τους σε δημοτική έκταση του Δήμου Εορδαίας, αλλά δεν έχει γίνει στο μεταξύ τίποτε για το θέμα αυτό.

Ο κ. Πατσίκας ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους των Αναργύρων για την καθυστέρηση, μίλησε για «μεγάλη δυσφορία και μεγάλη αγανάκτηση, γιατί έκαναν αγώνα να παρθεί η απόφαση της μετεγκατάστασης», καθώς και ότι «ενώ οι κάτοικοι γρηγορούν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στον οικισμό βλέπουν το δήμο να βραδυπορεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θέλουμε να τριτώσει το κακό», αναφερόμενος στις μετεγκαταστάσεις του Κομάνου και της Μαυροπηγής που καρκινοβατούν εδώ και χρόνια, επισημαίνοντας ότι περαιτέρω καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο το εγχείρημα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων λόγω της επικείμενης αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΕΗ ΑΕ.

Η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποια θέματα στο Δήμο Εορδαίας αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις, όπως π.χ. για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής όπου δεν επαρκεί η ενδεικνυόμενη έκταση, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα 200 στρέμματα ενώ απαιτούνται 400, αλλά και μια εμπλοκή με την έκταση που υποδείχθηκε στην Ολυμπιάδα για την μετεγκατάσταση των Αναργύρων διότι υπάρχει δρόμος στη συγκεκριμένη περιοχή, οπότε «ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει άλλη πρόταση για το χώρο μετεγκατάστασης των Αναργύρων από τη δημοτική αρχή». Παραδέχθηκε μάλιστα ότι «δεν έχει ετοιμαστεί πλήρως ο φάκελος για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων» και ότι «το θέμα δεν είναι ώριμο αυτή τη στιγμή» και δήλωσε ότι η πίεση που ασκείται δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την αίσια έκβαση του θέματος.

Η κ. Βρυζίδου διεκόπη ωστόσο τόσο από το νομικό σύμβουλο των Αναργύρων ο οποίος είπε ότι οι άνθρωποι στους Αναργύρους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα «εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν, δεν μπορούν να περιμένουν» και ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση από τη στιγμή που «η μετεγκατάσταση γίνεται με δαπάνες του δημοσίου και της ΔΕΗ και είναι έτοιμες οι μελέτες». Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αναργύρων Γεώργιο Τσισμαλίδη και τον π. κοινοτάρχη Κοσμά Τσισμαλίδη, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα μια απάντηση να μεταφέρουν στους κατοίκους των Αναργύρων.

Στο θέμα παρενέβησαν και δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση και να διακόψει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Καμπούρης για λίγη ώρα τη συνεδρίαση.

Με την επιστροφή των συμβούλων στην αίθουσα συνεδρίασης η δήμαρχος Εορδαίας πρότεινε να γίνει μια συνάντηση με τις υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Αναργύρων αναφορικά με την μετεγκατάσταση, πρόταση που δεν ικανοποίησε όμως τους κατοίκους των Αναργύρων, οι οποίοι αντέτειναν ότι δεν θέλουν να πάει το θέμα από επιτροπή σε επιτροπή και ότι πρέπει να παρθεί άμεσα μια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα για να ξέρουν τι θα κάνουν.

Κατόπιν των αντιδράσεων καταλήχθηκε να έρθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση αφού επισπεύσουν στο μεταξύ την προετοιμασία του φακέλου οι υπηρεσίες του δήμου.

metegatastasi anargyroi 2 metegatastasi anargyroi 1

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δ. Εορδαίας: Αποκαθίσταται ο φωτισμός του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Πλέον θα λειτουργεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Δήμου Εορδαίας τον οποίο «περπατάνε» χιλιάδες Δυτικομακεδόνες, κι όμως υπήρχαν τεράστια προβλήματα ...