Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

1

Την κατάργηση του Νόμου 4250/14 για την αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων ζητά το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, το οποίο μάλιστα στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη έλαβε ομόφωνη απόφαση να μην εφαρμόσει το συγκεκριμένο νόμο.
Το θέμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ήρθε στην εν λόγω έκτακτη συνεδρίαση προς συζήτηση μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, το οποίο ζήτησε να τοποθετηθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις αξιολογήσεις του προσωπικού των δήμων που προβλέπει ο Ν. 4250/14, καθώς μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.
Στην εισήγησή της η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής για το νόμο αυτό, καθώς, όπως είπε, ο νόμος 4250/14 προβλέπει αξιολόγηση με βάση προκαθορισμένα ποσοστά, πράγμα που βρίσκει αντίθετες γενικότερα τις δημοτικές αρχές, διότι προβλέπει διατάξεις πάρα πολύ αρνητικές για τους εργαζόμενους, αφού όσοι θα βαθμολογηθούν με χαμηλό βαθμό θα μπουν στη δεξαμενή διαθεσίμων και προς απόλυση υπαλλήλων.

IMG_1511
Οι εργαζόμενοι στους δήμους αξιολογούνται ήδη υπηρεσιακά, σημείωσε η δήμαρχος Εορδαίας και εξέφρασε γενικότερα την αγανάκτηση της δημοτικής αρχής, διότι, όπως τόνισε, αντί να ανοίξει η διαδικασία προσλήψεων στους δήμους αναζητείται προσωπικό προς απόλυση από το δημόσιο τομέα για να ικανοποιηθεί σχετική απαίτηση της τρόικας.
Η κ. Βρυζίδου δήλωσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το νόμο αυτό. Σημείωσε ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεσμεύει την παρούσα δημοτική αρχή και όχι τη νεοεκλεγείσα και πως σε περίπτωση που η νέα δημοτική αρχή έχει διαφορετική άποψη για το θέμα της αξιολόγησης μπορεί να την αλλάξει άμα τη ανάληψη των καθηκόντων της ή σε περίπτωση που είναι και εκείνη αντίθετη να επικαιροποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση.
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση, αλλά είναι αντίθετοι στη συγκριτική αξιολόγηση που γίνεται με προκαθορισμένα ποσοστά και που οδηγεί σε απόλυση όσους θα βαθμολογηθούν με χαμηλά ποσοστά.
Με ψήφισμα που κατέθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασιλική Στεργίου ζήτησε από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς υπαλλήλους «να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε “αξιολογήσεις” που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.»

Ρ.Β.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...