Αρχική > Uncategorized > Δημοπρατείται τέλη Απριλίου η ανάπλαση της Διοικητηρίου
None

Δημοπρατείται τέλη Απριλίου η ανάπλαση της Διοικητηρίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΕγκρίθηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή Πτολεμαΐδας το έργο ανάπλασης μιας οδού με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, της οδού Διοικητηρίου, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει στις 28 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθανάσιο Βούρα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.870.000,00€, με χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ και από ίδιους πόρους του δήμου, καθώς το έργο αναμένεται να καταστήσει ασφαλέστερη την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.
Το έργο της ανάπλασης, όπως τονίζει ο κ. Βούρας, περιλαμβάνει και την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων, έναν στο τέλος της οδού, στη διασταύρωση με τη Γράμμου (έξοδο προς δήμο Μουρικίου και Βλάστη) και έναν στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στη συμβολή των οδών που οδηγούν προς το πρώην Στρατόπεδο -Ασβεστόπετρα με την οδό των Κοιμητηρίων του Αγίου Ιωάννη.
Η καινοτομία όμως εκτός από την κατασκευή των δύο κόμβων, είναι κατά τον κ. Βούρα, το γεγονός ότι οριοθετείται πλέον η στάθμευση των οχημάτων από την μία πλευρά του δρόμου, τη βόρεια, όπου και θα κατασκευαστεί ειδικός χώρος στάθμευσης 2 μέτρων με διαφορετικό υλικό (κυβόλιθους) για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, ενώ και οι κάδοι θα είναι εντοιχισμένοι στα νέα πεζοδρόμια.
Η ανάπλαση της Διοικητηρίου περιλαμβάνει επίσης την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, προβλέπει ιδιαίτερη μέριμνα για τις διασταυρώσεις, καθώς θα στενεύει ο δρόμος για να μην μπορεί να σταθμεύει κανείς, ενώ θα κατασκευαστούν και «βυθισμένες» διαβάσεις για πεζούς και ανάπηρους. Παράλληλα περιλαμβάνει την τοποθέτηση βαριάς οδοσήμανσης. Φυσικά προβλέπεται να πέσει καινούρια άσφαλτος, μέχρι όμως το 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς από κει και πέρα δεν έχει περάσει η Τηλεθέρμανση, οπότε η οδοστρωσία θα γίνει με την ολοκλήρωση τοποθέτησης των σωλήνων της Τηλεθέρμανσης.
Ο αντιδήμαρχος αισιοδοξεί ότι, εάν όλα πάνε καλά, δεν υπάρξουν για παράδειγμα ενστάσεις, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι τέλη Μαΐου και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες περίπου.
Σε ό,τι αφορά τους δύο κόμβους που θα κατασκευαστούν με την ανάπλαση της Διοικητηρίου, η διάμετρος της ακτίνας τους θα είναι 3 μέτρα, χώρος πρασίνου και θα περιβάλλεται από μία δεύτερη ζώνη 3 μέτρων η οποία θα στρωθεί με κυβόλιθους. Μάλιστα με την ολοκλήρωση του κόμβου στη διασταύρωση του στρατοπέδου προβλέπεται να ρυθμιστεί η κυκλοφορία, με την μονοδρόμηση της οδού που οδηγεί στα Κοιμητήρια και της οδού Πασσαλή, που διοχετεύει την κυκλοφορία της οδού Δήμητρας στη Διοικητηρίου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...