Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Γ. ΣΒΩΛΗΣ: Ζητά αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία

Γ. ΣΒΩΛΗΣ: Ζητά αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


svolis georgios

Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με θέμα την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σβώλης, με την οποία ζητά αύξηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, για την Α΄ Ζώνη όπου ανήκει η Δυτική Μακεδονία, από 0,35 λεπτά του ευρώ στα 0, 60 λεπτά του ευρώ.
Στην επιστολή του ο κ. Σβώλης αναφέρει ειδικότερα:
«Το ποσό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία προσδιορίζεται με Υπουργική Απόφαση στα 0,35 λεπτά, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας για θέρμανση.
Δεδομένου ότι:
1. Η υψηλή ανεργία που κυμαίνεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πάνω από το 30% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα επιβίωσης στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ένας στους τρεις είναι άνεργος και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του για θέρμανση.
2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες, με χαμηλές θερμοκρασίες που διαρκούν για οκτώ (8) μήνες.
3. Οι αγορές της Δυτικής Μακεδονίας και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις συνέπειες του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις όμορες χώρες, επειδή έχουν αμελητέα φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Γι αυτούς τους λόγους ζητούμε:
Την αύξηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, για την Α΄ Ζώνη όπου ανήκει η Δυτική Μακεδονία, από 0,35 λεπτά του ευρώ στα 0, 60 λεπτά του ευρώ.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team