Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Προκλητικές ανθελληνικές δηλώσεις μέλους του κοινοβουλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Προκλητικές ανθελληνικές δηλώσεις μέλους του κοινοβουλίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


KASAPIDHS

Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσης – απάντησης του βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Κασαπίδη στις προκλητικές, ανθελληνικές δηλώσεις της βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κας Ρεπούση, η οποία αμφισβήτησε τη θυσία των γυναικών του Ζαλόγγου και υποβάθμισε τις  σφαγές και τη γενοκτονία στον Πόντο, ο κ. Κασαπίδης απέστειλε την κάτωθι επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως είχε δεσμευθεί δημοσίως:

«Μετά και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του μέλους του κοινοβουλίου και βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κ. Ρεπούση, έντονη είναι η οργή και δυσαρέσκεια σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Η κ. Ρεπούση διέψευσε την εκούσια θυσία των γυναικών του Σουλίου στο Ζάλογγο κατά την πολιορκία του Σουλίου από τους Τούρκους, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ¨εθνικό μύθο¨.

Είναι η δεύτερη φορά που με δηλώσεις της προκαλεί την εθνική μνήμη των Ελλήνων. Με την πρώτη της αναφορά και εισήγηση που πέρασε και σε σχολικό βιβλίο της ιστορίας, υποβάθμιζε τις σφαγές και τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας ελαφρυντικά στους γειτόνους μας για τις σφαγές των προγόνων μας στη Σμύρνη.

Παρόλο που η ιδια δηλώνει ιστορικός, αποδεικνύεται ότι είναι ανιστόρητη.

Κύριε Πρόεδρε, δεδομένου ότι η κ. Ρεπούση είναι μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου και υπεύθυνη σε θέματα παιδείας στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ διαδραματίζοντας ρόλο εδώ και χρόνια αλλά και στη σημερινή Κυβέρνηση στα θέματα παιδείας στη χώρα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμβάλλετε στην άρση της ιστορικής της πλάνης ή της όποιας τυχόν σκοπιμότητας μπορεί να εξυπηρετεί. Εφόσον και εσείς το επικροτείτε, να της χαρίσετε τα κατάλληλα ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις της Βουλής ή άλλων έγκυρων εκδόσεων για την πλήρη και αντικειμενική της ενημέρωση επί των θεμάτων που με τις δηλώσεις της έχει προκαλέσει τις ιστορικές μνήμες των Ελλήνων.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team