Αρχική > Uncategorized > ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
None

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, προχωρά ο Δήμος Πτολεμαΐδας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη η υπαίθρια διαφήμιση αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τους ΟΤΑ, αλλά και πηγή ρύπανσης και αισθητικής υποβάθμισης του δημόσιου χώρου.
«Όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο σε πολλές περιπτώσεις τα αναλογούντα από την υπαίθρια διαφήμιση τέλη υπέρ των ΟΤΑ δεν εισπράττονται με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων» τόνισε ο κ. Τσιούμαρης.
Η υπαίθρια διαφήμιση είναι συχνά πηγή οπτικής ρύπανσης και αισθητικής υποβάθμισης του δημόσιου χώρου. Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση κανόνων και προδιαγραφών καθώς και για τον έλεγχο εφαρμογής τους. Αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών είναι να έχει δημιουργηθεί ένα πολυδαίδαλο και συχνά αντικρουόμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δυσχεραίνει τον έλεγχο και επιτρέπει τις αυθαιρεσίες.
Όπως και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, στην προσπάθεια επιβολής της τάξης έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο αυστηρό πλαίσιο αντίστοιχο με την πραγματικότητα, το οποίο και παραμένει ανεφάρμοστο. Η σημερινή εικόνα πιστοποιεί την ανεξέλεγκτη και χαοτική κατάσταση που επικρατεί και την παντελή έλλειψη ελέγχου της σωστής εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
Με νεότερη απόφαση θα καθοριστούν επαρκείς και πρόσφοροι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων πλαισίων για την προβολή των διαφημίσεων.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διαφημιστικές εταιρείες να απομακρύνουν τις διαφημιστικές πινακίδες που είχαν τοποθετήσει, διαφορετικά θα θεωρηθούν ρύποι και τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην απομάκρυνσή τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...