Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης τις μέρες του Πάσχα
None

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης τις μέρες του Πάσχα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές του νομού και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας εν όψει του Πάσχα, καθώς όπως ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, λήφθηκαν μέτρα, με έμφαση στην έντονη εμφανή αστυνομική παρουσία  και στόχο την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση και αφετέρου την εξασφάλιση συνθηκών τάξης και ασφάλειας.
Στο πλαίσιο μάλιστα των κατευθύνσεων της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταρτιστεί ειδικά σχέδια Αστυνόμευσης από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο του Λαζάρου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή του Θωμά, με ένταση από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.
Το  σχέδιο καλύπτει όλα τα θέματα Αστυνόμευσης, Τροχαίας, Δημόσιας Ασφάλειας και Αλλοδαπών. Ειδικότερα, θα υπάρχουν περιπολίες πεζών και εποχούμενων αστυνομικών, έλεγχοι   στα δημόσια κέντρα (υγειονομικές παραβάσεις – ανήλικοι – ωράρια – κοινή ησυχία), συνεργασία με υπηρεσίες Ν.Α – Ο.Τ.Α. για διενέργεια ελέγχων για την πάταξη υπαίθριου εμπορίου, για την αντιμετώπιση του φαινόμενου ανεξέλεγκτης σφαγής αμνοεριφίων. Επίσης, για επίβλεψη χώρων διασκέδασης για αποτροπή διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, αντιμετώπιση επαιτών, καταπολέμηση λαθρεμπορίου – κλεψίτυπων CD – DVD κ.λ.π. και Επιτήρηση χώρων λατρείας για αντιμετώπιση φαινόμενου χρήσης κροτίδων βεγγαλικών. Εντατικοποίηση υπάρχει και στους ελέγχους σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση και την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος.
Αυξημένη είναι και η αστυνόμευση του οδικού δικτύου από τις υπηρεσίες της Τροχαίας, με έντονη παρουσία σε σημεία που θεωρούνται κρίσιμα και επικίνδυνα για τροχαία ατυχήματα, για ρύθμιση κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας υπάρχουν σε χώρους μαζικής διακίνησης επιβατών και όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. για ενημέρωση οδηγών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων ιδιαίτερα για εντοπισμό και βεβαίωση τροχαίων παραβάσεων που αφορούν σε: Υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, χρήσης ζώνης ασφάλειας – κράνους και επικίνδυνη οδήγηση – επικίνδυνων ελιγμών.
Τονίστηκε ακόμη πως καθ’ όλη την διάρκεια των μέτρων, το προσωπικό και τα μέσα της αστυνομίας θα βρίσκονται σε αυξημένη και διαρκή ετοιμότητα κι ότι εκτός από τα εμφανή περιπολικά θα διατεθούν και συμβατικά οχήματα (μυστικά) για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.
Κι επειδή  κάθε χρόνο στην άσφαλτο έχουμε μία μικρή γενοκτονία, επισημάνθηκε ότι η σωστή οδική συμπεριφορά, η ανθρώπινη συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασική προϋπόθεση τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team