Αρχική > Uncategorized > ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
None

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΓράφει ο Διευθυντής του σχολείου
Βασίλης Αποστόλου

Άσκηση σεισμού
Την Παρασκευή 15 Απριλίου ε.ε , προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν πληρέστερα για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού και να αποκτήσουν κώδικα συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση σεισμικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης του σχολείου βάσει προγραμματισμένου σχεδίου. Με την άσκηση εμπεδώθηκαν τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο μαθητής σήμερα και ως ενήλικας αύριο. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σωστά ενημερωμένοι για τη συμπεριφορά μας απέναντι στο σεισμό καθότι ζούμε σε μια σεισμογόνο χώρα, πρώτη στην Ευρώπη και 6η παγκοσμίως.

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπηρεσία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά την εκκένωση οδηγηθήκαμε στο γήπεδο του σχολείου. Εκεί μας περίμενε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με Διοικητή τον πύραρχο Ντίνο Αντώνιο, τον υποπυραγό Τσανακτσίδη Χρήστο, τον αρχιπυροσβέστη Γιωργάκα Κων/νο και τους πυροσβέστες Αμοιρίδη Βασίλειο, Ζαγάρα Νικόλαο και Νεοφώτιστο Νικόλαο.
Με απλά λόγια ο .κ. Τσανακτσίδης μας μίλησε για όλες της δραστηριότητες της Πυροσβεστικής, απεγκλωβισμός ατόμων μετά από κατάρρευση κτηρίων, ανελκυστήρων, πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα. Οι μαθητές είδαν από κοντά τα εργαλεία, τις ειδικές αντιπυρικές στολές, ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό των οχημάτων της πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σχολείο, ένα για πυρόσβεση και το άλλο για πολυποίκιλες δράσεις της πυροσβεστικής, σεισμός, απεγκλωβισμός, αντιμετώπιση τροχαίων. Εντυπωσίασε η ρίψη νερού που έγινε από τους ίδιους τους μαθητές. Ήταν μία εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακόμη έγινε ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση των πυροσβεστήρων του σχολείου και την ανάγκη το κάθε σπίτι να αποκτήσει το δικό του πυροσβεστήρα.
Με το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους μαθητές φυλλάδιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης με οδηγίες και μέτρα πρόληψης και έντυπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τους σεισμούς.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...