Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Απεργία διαρκείας των γιατρών του «Μποδοσάκειου»
None

Απεργία διαρκείας των γιατρών του «Μποδοσάκειου»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι γιατροί του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των εφημεριών στις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου, για τις αυθαίρετες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού και για την καθυστέρηση τοποθέτησης νέου διοικητή καθώς η θέση χηρεύει εδώ και ένα τρίμηνο (από 19 Ιουνίου).
Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στις 18/9 οι γιατροί του νοσοκομείου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών, που είναι τα εξής:
– Εφαρμογή του προγράμματος των εφημεριών όπως αυτό προτάθηκε από τους διευθυντές των τμημάτων και όπως αυτό καθορίζεται από τις πραγματικές του ανάγκες.
– Η εφαρμογή του προγράμματος αυτού να ισχύει και για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
– Την διεκδίκηση συμπληρωματικού κονδυλίου για την πραγματοποίηση των εφημεριών μέχρι τέλους του χρόνου.
Παράλληλα οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμιά περικοπή εφημεριών σε κανένα γιατρό ή ειδικευόμενο γιατρό.
«Για δραματική εικόνα στο νοσοκομείο» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Νεφρολόγος του νοσοκομείου, Χρήστος Κατσίνας, καθώς όπως είπε, «οι γιατροί απεργούν –το ποσοστό συμμετοχής φτάνει στο 50% – με συνέπεια να μην γίνονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία». Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι «δεν υπάρχει διοίκηση στο νοσοκομείο», καθώς ο αναπληρών τον διοικητή, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Αλέξανδρος Λυσιμάχου δεσμεύτηκε στη γενική συνέλευση να παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, αλλά και ότι «δεν υφίσταται διοικητικό συμβούλιο αφού στις 19 Σεπτεμβρίου έληξε η θητεία του».
Ο κ. Κατσίνας ανέφερε ότι ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο με τα αιτήματα των γιατρών στους βουλευτές του νομού Κοζάνης ώστε να κάνουν παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υγείας. Κατήγγειλε μάλιστα το Υπουργείο για την αργοπορία τοποθέτησης νέου διοικητή και μίλησε για «διάφορα παζάρια» αναφορικά με το θέμα αυτό. Αναφορά έκανε και στις ελλείψεις προσωπικού, μίλησε μάλιστα για παράνομες μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού «την ώρα που το έλλειμμα προσωπικού είναι μεγάλο», ενώ έθεσε και ένα οικονομικό ζήτημα αναφορικά με τη δημιουργία ελλείμματος στο νοσοκομείο αφήνοντας υπονοούμενα, αφού όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση –καταγγελία των γιατρών «για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κατάφεραν αν οδηγήσουν το Νοσοκομείο σε έλλειμμα, ενώ μέχρι πέρσι υπήρχαν καθαρά έσοδα πάνω από 1 εκ. €».
Τα περί ύπαρξης ελλείμματος επιβεβαίωσε εμμέσως και ο αναπληρών τον διοικητή κ. Λυσιμάχου, ο οποίος ταυτόχρονα απέδωσε την περικοπή των εφημεριών στη στενότητα χρημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και δήλωσε ότι έχει υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για τη διάθεση κονδυλίων για τον ομαλό προγραμματισμό των αναγκών του νοσοκομείου σε εφημερίες. Ο κ. Λυσιμάχου παραδέχθηκε εξάλλου ότι μετά από σχετική παραίνεση των συναδέλφων του στη γενική συνέλευση, έχει υποβάλλει αίτηση παραίτησης, απαλλαγής δηλαδή από τα χρέη διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να μπορέσει να ασχοληθεί απερίσπαστος με το ιατρικό του έργο στην Παθολογική κλινική που προΐσταται αντί να αναλώνεται στην εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των εφημεριών.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team