Αρχική > Ελλάδα > Απίστευτο σκάνδαλο στο ΙΓΜΕ – Τα χρυσά εφάπαξ και τα άτοκα δάνεια

Απίστευτο σκάνδαλο στο ΙΓΜΕ – Τα χρυσά εφάπαξ και τα άτοκα δάνεια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

IGME_627_355

Έκαναν ό,τι ήθελαν. Μόνο αυτή η φράση μπορεί να περιγράψει όσα αποδεικνύεται ότι γίνονταν επί χρόνια στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ταμείο του ινστιτούτου λειτουργούσε ακόμη και ως παρατράπεζα δανείζοντας τους υπαλλήλους, ενώ κάποιοι έπαιρναν από “κει εφάπαξ άνω των 140.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης Β. Κωστόπουλος έκανε λόγο για έναν δημόσιο οργανισμό που για χρόνια λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και αναρωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Το ΙΓΜΑ πλέον υπάγεται στο ΕΚΒΑΑ το οποίο θα κινηθεί νομικά.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσω του ταμείου του ΙΓΜΕ υπήρξαν υπάλληλοι, αλλά και μέλη της διοίκησης που έλαβαν άτοκο δάνειο. Τα ποσά σε πολλές περιπτώσεις ήταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ακόμη πιο σκανδαλώδη είναι τα ποσά εφάπαξ που έδινε το ΙΓΜΑ, τα στοιχεία δείχνουν 300 υπαλλήλους να έχουν λάβει εφάπαξ 140.000 και 150.000 ευρώ, ενώ άλλοι 200 που μετατάχθηκαν έλαβαν εφάπαξ 80.000 ευρώ.
Όπως αποδείχθηκε μάλιστα ως το 2011 το ΙΓΜΑ πλήρωνε ασφάλεια για τη χορήγηση επιπλέον εφαπαξ, όμως για την ασφάλεια αυτή δεν υπήρχε η σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση.
Ταυτόχρονα στα ταμεία του ινστιτούτου αποκαλύπτονται επιταγές χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, αλλά και ανείσπρακτες οφειλές που ξεπερνούν τα 2 δισ.

newsit.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team