Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΑΝ Η ΔΕΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΚΤΩ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΝ!
None

ΑΝ Η ΔΕΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΚΤΩ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΝ!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά η μισή πόλη της Κοζάνης βυθίστηκε προχτές βράδυ στο σκοτάδι.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το μπλακάουτ θα είχε αποφευχθεί αν η διεύθυνση διανομής της Κοζάνης δαπανούσε το ποσό που αντιστοιχεί σε οκτώ ώρες υπερωριακής απασχόλησης, για την ολοκλήρωση των εργασιών την περασμένη Παρασκευή, σε μία από τις τρεις γραμμές που ηλεκτροδοτούν την πόλη. Για να μην δοθεί όμως το ασήμαντο ποσό για λίγες ώρες υπερωρίας, δεν επισκευάστηκε την περασμένη Παρασκευή η μία γραμμή. Στο μεταξύ, προχτές Δευτέρα, παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς άναψαν όλοι οι καυστήρες λόγω ψύχους. Το ηλεκτρικό φορτίο διοχετεύτηκε στις άλλες δύο γραμμές, οι οποίες υπερφορτώθηκαν, όμως δεν άντεξαν και προκλήθηκε το μπλακάουτ, το οποίο δεν θα συνέβαινε αν δαπανούνταν λίγα ευρώ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, την περασμένη Πέμπτη βγήκε εκτός λειτουργίας μία από τις τρεις γραμμές ηλεκτροδότησης της πόλης, λόγω εργασιών. Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι αν την Παρασκευή δούλευαν τέσσερις τεχνικοί από δύο ώρες υπερωρία, τότε η γραμμή θα έμπαινε και πάλι σε λειτουργία. Αυτό όμως δεν έγινε, οπότε η πόλη ηλεκτροδοτούνταν από τις δύο γραμμές, οι οποίες όμως λόγω υπερφόρτωσης δεν άντεξαν και συνέβη το μπλακάουτ το βράδυ της Δευτέρας από τις 8.40 έως τις 9.55.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διεύθυνση της διανομής Κοζάνης, υποστήριξε ότι λειτουργούσαν και οι τρεις γραμμές, απλώς η μία γραμμή δεν άντεξε λόγω υπερφόρτωσης. Αρνήθηκε ότι υπήρχε γραμμή εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών, για την αποκατάσταση της οποίας χρειαζόταν λίγες ώρες υπερωρίας. Ωστόσο, η αξιόπιστη πηγή του «Π» επιμένει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «εάν η βλάβη διορθώνονταν από την Παρασκευή, πράγμα για το οποίο χρειαζόταν λίγες ώρες υπερωρίας, το μπλακάουτ θα είχε αποφευχθεί».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team