Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αντιπαράθεση διευθυντή φυλακών και αστυνομικών
None

Αντιπαράθεση διευθυντή φυλακών και αστυνομικών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οξύτατη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του διευθυντή των φυλακών Γρεβενών και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για «δόλιους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους», οι οποίοι ευθύνονται για την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πέθαναν τρείς κρατούμενοι στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών, εκ των οποίων οι δύο θάνατοι οφείλονται σε ναρκωτικά. Πρόκειται για ηρωίνη που είχαν καταπιεί κρατούμενοι και την πέρασαν στη φυλακή. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Γρεβενών, αντεπιτίθεται στον διευθυντή για τις εκφράσεις που εκστόμισε μέσω συγκεκριμένης εφημερίδας των Γρεβενών ,όπως αναφέρεται, ωστόσο τις ίδιες δηλώσεις ο Α. Πανάγος τις έκανε σε πολλά ΜΜΕ, καθώς και στον «Π».
Η ένωση των αστυνομικών απευθυνόμενη στον διευθυντή των φυλακών αναφέρει ότι «με έκπληξη διαβάσαμε σε ρεπορτάζ της έγκριτης εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας ‘ΜΑΧΗΤΗΣ’ Γρεβενών, σχετικό με τους θανάτους από ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα Γρεβενών, με διάφορες δηλώσεις σας για το όλο ζήτημα μεταξύ των οποίων αναφέρεστε ότι μέρος του όλου προβλήματος εισαγωγής ναρκωτικών στη φυλακή είναι οι «δόλιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι δόλιοι αστυνομικοί».
Η επιστολή συνεχίζει: Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει για τους αστυνομικούς Γρεβενών καμία καταγγελία για καμία υπόθεση διαφθοράς και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, η δε σοβαρότατη αναφορά σας αυτή σε συνδυασμό με τη θέση ευθύνης που κατέχετε, προκάλεσε έντονη αντίδραση όλων των εργαζομένων αστυνομικών, παρακαλούμε τα όποια στοιχεία έχετε να τα καταθέσετε στον κ. εισαγγελέα και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, προκειμένου να διεξάγουν σχετικές έρευνες για να ανακαλυφτούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όπως αρμόζει.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα σας παρακαλούσαμε, όπως τουλάχιστον για το σκέλος των αστυνομικών υπαλλήλων με τους οποίους ουδεμία υπηρεσιακή σχέση έχετε και το έργο μας είναι συνταγματικά διακριτό από το δικό σας, να ανακαλέσετε ή να τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη δήλωση, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας.
Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως συνδικαλιστικό όργανο, εφόσον μας ζητηθεί, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργειά σας που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου και στην άμεση αποκάλυψη τυχόν επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία θέση ανάμεσά μας.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν βοηθούν σε τίποτε άλλο, εκτός από το να σπιλώνουν υπολήψεις, να απαξιώνουν θεσμούς και προσπάθειες τίμιων εργαζομένων, ενώ εν τέλει μετατοπίζουν την χρόνια παθογένεια ενός συστήματος σε άλλους τομείς, αποπροσανατολίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team