Αρχική > Uncategorized > Αναστολή λειτουργίας 4 Νηπιαγωγείων στο Νομό

Αναστολή λειτουργίας 4 Νηπιαγωγείων στο Νομό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

295685_10151354483002946_1018573729_n

Αναστέλλεται η λειτουργία τεσσάρων νηπιαγωγείων στην Π.Ε. Κοζάνης, λόγω μικρού αριθμού εγγραφής νηπίων στα εν λόγω νηπιαγωγεία.

Πρόκειται για δύο νηπιαγωγεία στο Δήμο Εορδαίας και συγκεκριμένα για τα νηπιαγωγεία του Καρυοχωρίου και του Φούφα, στα οποία έχουν εγγραφεί από 4 νήπια στο καθένα και τα οποία θα υποχρεωθούν να πηγαίνουν τα μεν νήπια του Καρυοχωρίου στον Άγιο Χριστόφορο, τα δε νήπια του Φούφα στο νηπιαγωγείο του Μηλοχωρίου.

Δύο ακόμα νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά και στο Δήμο Κοζάνης, καθώς αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του νηπιαγωγείου του Πρωτοχωρίου και του νηπιαγωγείου του Πολυμύλου, καθώς στο μεν νηπιαγωγείο Πρωτοχωρίου έχουν εγγραφεί επίσης μόλις 4 νήπια, στο δε νηπιαγωγείο του Πολυμύλου δεν έχει γίνει ούτε μια εγγραφή.

Τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν φέτος, καθώς σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννη Γκαμπούρα στον «Π», «ο νόμος προβλέπει τουλάχιστον 7 παιδιά και σε ειδικές περιπτώσεις με 6, αυτό μάλιστα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του διευθυντή της Α/θμιας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο αριθμός των εγγραφέντων νηπίων είναι αρκετά μικρότερος από τον προβλεπόμενο.»

Ο κ. Γκαμπούρας εξήγησε ότι «δεν κλείνουν οριστικά τα τέσσερα αυτά νηπιαγωγεία, δεν καταργούνται, ούτε συγχωνεύονται με άλλα. Απλά είναι σε προσωρινή αναστολή.» Εξήγησε μάλιστα πως «ακόμη κι αύριο εάν εμφανιστούν 2-3 παιδιά στα νηπιαγωγεία Καρυοχωρίου, Φούφα και Πρωτοχωρίου θα μπορέσουν να λειτουργήσουν», καθώς αυτή τη στιγμή (από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου) γίνονται εκπρόθεσμες εγγραφές και μετεγγραφές, καθώς η περίοδος εγγραφών στα νηπιαγωγεία έληξε στις 21 Ιουνίου 2014.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ανέφερε εξάλλου πως θα λειτουργήσει φέτος το νηπιαγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβούνου στην Εορδαία που βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας εδώ και τρία χρόνια λόγω έλλειψης νηπίων, καθώς τη φετινή χρονιά έχουν εγγραφεί αρκετά νήπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναστολή λειτουργίας τελούν στο Δήμο Εορδαίας εδώ και δύο χρόνια και το Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής η οποία τελεί υπό καθεστώς μετεγκατάστασης και μαθητές Δημοτικού και νήπια φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του γειτονικού Προαστίου. Σύμφωνα όμως με τον κ. διευθυντή της Πρωτοβάθμιας, αυτές τις μέρες (περίοδο μετεγγραφών) αρκετοί γονείς παιδιών της Μαυροπηγής υποβάλλουν αίτηση για μετεγγραφή των παιδιών τους σε σχολεία της πόλης της Πτολεμαΐδας, καθώς στο μεταξύ έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το χωριό τους και η πλειοψηφία των κατοίκων έχει μετοικήσει στην Πτολεμαΐδα.

Ερωτηθείς εξάλλου για τα κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Κοζάνης ο κ. Γκαμπούρας είπε ότι «ο αριθμός των κενών αυτή τη στιγμή-  μετά τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν την Κυριακή- είναι μειωμένος. Υπάρχουν δύο κενά σε τμήματα νηπιαγωγείων και 5 κενά σε Δημοτικά Σχολεία.» Σημείωσε ωστόσο πως «θα γίνουν νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών την επόμενη εβδομάδα, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με τις οποίες θα καλυφθούν τα κενά στην Ειδική Αγωγή, δηλαδή στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ    

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team