Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες, αρχίζει η κατάθεση των μηχανογραφικών
None

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες, αρχίζει η κατάθεση των μηχανογραφικών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αναρτήθηκαν χτες στις 12 το μεσημέρι σε όλα τα λύκεια του νομού Κοζάνης οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων.
Από σήμερα 7 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 20 Ιουλίου οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης ή στα κατά τόπους γραφεία εκπαίδευσης και να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο παιδείας αυξήθηκαν τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν από 0 έως 5, ενώ μειώθηκαν τα άριστα γραπτά με βαθμό από 18 έως 20. Πάντως, η κλιμάκωση της βαθμολογίας δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα: Μικρή μείωση εμφανίζουν τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% πέρυσι). Μικρή αύξηση παρατηρείται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% το 2009). Τέλος μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 0-5 (16,48% έναντι 15,7% πέρυσι.
Στις εξετάσεις προσήλθαν 90.593 υποψήφιοι, από τους 92.081 που ήταν συνολικά, δηλαδή το 98,4%, ενώ πέρυσι είχαν προσέλθει 85.354 υποψήφιοι από τους 87.091, δηλαδή το 98,01%. Φέτος αναβαθμολογήθηκαν λόγω διαφοράς πρώτου και δεύτερου βαθμολογητή 40.089 γραπτά (ποσοστό 7,08%). Δηλαδή τα αναβαθμολογημένα γραπτά είναι μειωμένα σε σχέση με το 2009, οπότε είχαν αναβαθμολογηθεί 41.180 γραπτά (ποσοστό 7,7%). Υπήρξαν επίσης 210.114 γραπτά που βαθμολογήθηκαν με βαθμό κάτω από το 10, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 37,09%. Υπενθυμίζεται ότι φέτος καταργήθηκε και δεν ισχύει το βαθμολογικό κριτήριο της βάσης του 10, οπότε μπορούν όλοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν μηχανογραφικό.
Μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες όσων εξετάστηκαν σε ειδικό μάθημα. Στο μεταξύ από τις 3 Ιουλίου άρχισαν οι επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ, όσων απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω ασθενείας από κάποια μαθήματα. Οι εξετάσεις αυτές θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου και η βαθμολογία αναμένεται περί τις 14 Ιουλίου. Τα ονόματα των επιτυχόντων εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν από το υπουργείο παιδείας το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Ο γενικός βαθμός πρόσβασης διαμορφώνεται κατά 100% από τον βαθμό πρόσβασης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης. Ο συνολικός βαθμός των μορίων προκύπτει:
-Πρώτον, από τον γενικό βαθμό πρόσβασης των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 8 και
-Δεύτερον, από τον βαθμό του πρώτου μαθήματος αυξημένης βαρύτητας επί 1,3 και του δεύτερο επί 0,7. Αν τα μαθήματα αυτά αντικατασταθούν από τα μαθήματα γενικής παιδείας, τότε το πρώτο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,9 και το δεύτερο με 0,4. Ο συνολικός αριθμός των μορίων πολλαπλασιάζεται επί 100.
Για τα τμήματα και τις σχολές που απαιτείται ειδικό μάθημα, το σύνολο των μορίων προκύπτει από τη σχέση: (γενικός βαθμός πρόσβασης χ 8) + (βαθμός πρόσβασης α΄ μαθήματος αυξημένης βαρύτητας χ1,3)+ (βαθμός πρόσβασης β΄ μαθήματος αυξημένης βαρύτητας χ0,7)+(βαθμός ειδικού μαθήματος χ 1 ή 2 κατά περίπτωση)χ 100. χίλια κομμάτια.
Το πρόγραμμα κατάθεσης των μηχανογραφικών στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσιεύεται στο χτεσινό φύλο του «Π».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team