Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σφαγεία της Βόρειας Ελλάδας από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μιχάλη Παπαδόπουλο
None

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σφαγεία της Βόρειας Ελλάδας από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μιχάλη Παπαδόπουλο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αιφνιδιαστικό έλεγχο σε σφαγεία του Λαγκαδά πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΛΟΓΑΚ, Πολυνείκη Φάσσα, εκπροσώπους κτηνοτρόφων και έναν κτηνίατρο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Ο Υφυπουργός, δήλωσε ικανοποιημένος από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τόσο στα σφαγεία όσο και στο λογιστήριο των σφαγείων.
Σε συνέχεια της επίσκεψής του, δήλωσε τα παρακάτω:
«Σε συνεργασία με τους Οργανισμούς και τους Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εντείνουμε τους ελέγχους που γίνονται στην ελληνική αγορά. Θέλω να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει η δική μας βούληση για τους ελέγχους η οποία όμως ενισχύεται και παροτρύνεται ακόμη περισσότερο από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. Το διάστημα αυτό έγιναν πολλοί και ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι, οι οποίοι θα διαρκέσουν όλη την περίοδο του Πάσχα αλλά και μετά τις εορταστικές ημέρες αφού έτσι θα καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Εδώ πρέπει να τονίσουμε την απόφαση για τη διατήρηση του Ισοζυγίου κρέατος του οποίου τον έλεγχο έχει επίσης ο ΕΛΟΓΑΚ. Οφείλω να επισημάνω πάντως ότι οι αυστηροί έλεγχοι επεκτείνονται και σε εισαγωγικά σφαγεία προκειμένου να αποκλειστούν οι ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σε σύγκριση με πέρυσι τα ποσοστά αυτά είναι σαφέστατα μειωμένα. Όπου πάντως παρατηρηθούν παρατυπίες θα είμαστε αμείλικτοι και θα επιβληθούν άμεσα, πρόστιμα.»
Σε ό,τι αφορά το θέμα της εξασφάλισης μιας καλής τιμής τόσο στον καταναλωτή όσο και στον παραγωγό ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπήρξε άριστη συνεργασία ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – και κυρίως στον ΕΛΟΓΑΚ – αλλά και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μάλιστα υπήρξαν αλλεπάλληλες σχετικές επαφές των κ.κ. Βλάχου και Παπαδόπουλου. «Οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί είναι ευχαριστημένοι αν τους ρωτήσετε σχετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, διευκρινίζοντας ότι «εμείς ως πολιτεία καθορίζουμε το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να μειωθεί η ψαλίδα από τους παραγωγούς στους εμπόρους. Και βέβαια ζούμε σε μιαν ελεύθερη αγορά όμως νομίζω πως κανείς δεν διαφωνεί ότι οι τιμές φέτος είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι οι αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται με στόχο οι Έλληνες να μην αγοράζουν ελληνικά κρέατα μόνον από συναίσθημα αλλά και λόγω ποιότητας και τιμής: «Παροτρύνω τους Έλληνες καταναλωτές να αγοράσουν άμεσα και ελληνικά! Να μην περιμένουν την Μ. Παρασκευή ή το Μ. Σάββατο για να το κάνουν. Έτσι θα δώσουμε τη δυνατότητα στην αγορά να κινηθεί και οι καταναλωτές θα αγοράσουν ακόμη φθηνότερα προϊόντα για το Πασχαλινό τραπέζι».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team