Αρχική > Uncategorized > Αδιαχώρητο στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής
None

Αδιαχώρητο στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κορυφώνεται σήμερα στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής η έξοδος των Αλβανών οικονομικών μεταναστών που πάνε στην πατρίδα τους για Πάσχα.
Προχτές Μεγάλη Πέμπτη η κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρά ενός χιλιομέτρου και άνω, που έφτασε μέχρι το χωριό της Κρυσταλλοπηγής. Σύμφωνα με στοιχεία των τελωνειακών αρχών πέρασαν προς την Αλβανία περί τα 2.000 επιβατικά αυτοκίνητα, 140 φορτηγά και 40 λεωφορεία. Την ίδια μέρα, το Α.Τ. του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, σφράγισε 12.500 διαβατήρια εξόδου και άλλα 2.800 διαβατήρια εισόδου.
Η έξοδος των οικονομικών μεταναστών άρχισε να παρουσιάζει σημαντική αύξηση από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Οι αυξητικοί ρυθμοί συνεχίστηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Μ. Πέμπτη, ενώ αυξημένη θα είναι η κίνηση μέχρι και το απόγευμα του Μ. Σαββάτου. Η επιστροφή θα αρχίσει τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η κίνηση προς το απόγευμα. Εκτιμάται όμως ότι κορύφωση της επιστροφής θα υπάρξει την Κυριακή του Θωμά.
Πάντως, η οικονομική κρίση επηρέασε και την έξοδο των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, Βασίλη Μπουλγούρη, «η φετινή έξοδος ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι». Πάντως, παρά τη μεγάλη κίνηση, ακόμη και τη Μ. Πέμπτη που είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, σύμφωνα με τον Β. Μπουλγούρη «δεν παρατηρήθηκε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και ο μέσος χρόνος αναμονής για τους ταξιδιώτες, ακόμη και στην αιχμή, ήταν περίπου είκοσι λεπτά. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, είμαστε όλοι παρόντες, δεν πήρε κανείς άδεια και όλα τα παιδιά δουλεύουν, ξεπερνώντας και τον ίδιο τους τον εαυτό». Το προσωπικό του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής αριθμεί περί τα 35 άτομα και είναι χωρισμένο σε τέσσερις βάρδιες των εννέα ατόμων. Τη δική του μάχη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έδωσε και το αστυνομικό προσωπικό του Α.Τ. Κρυσταλλοπηγής. Όπως προαναφέρθηκε, μόνο τη Μ. Πέμπτη σφράγισε άνω των 15.000 διαβατηρίων. Σε κανονικές συνθήκες το αστυνομικό προσωπικό αριθμεί είκοσι άτομα, αλλά ειδικά για αυτές τις ημέρες, ενισχύθηκε με άλλα έξι άτομα.
Στις ώρες αιχμής της κίνησης προς Αλβανία, στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής λειτουργούν τέσσερις «γραμμές» εξόδου και μόνο μία «γραμμή εισόδου». Ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη, το αλβανικό τελωνείο, δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τα οχήματα που έφευγαν από το ελληνικό τελωνείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα. Αρκετές φορές οι ελληνικές τελωνειακές απηύθυναν έκκληση στους συναδέλφους τους του αλβανικού τελωνείου, να συντομεύουν τον έλεγχο, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η κίνηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team