Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Αβαντάζ για τη διεκδίκηση αυτονομίας της επιχείρησης Τηλεθέρμανσης
None

Αβαντάζ για τη διεκδίκηση αυτονομίας της επιχείρησης Τηλεθέρμανσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με αξιώσεις διεκδικεί πλέον το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας) να παραμείνει η επιχείρηση αυτόνομη, παρά το Νόμο 3852/2010 για τον «Καλλικράτη», καθώς μια ρύθμιση που επετεύχθη πρόσφατα για τις Τηλεθερμάνσεις δίνει το δικαίωμα να παραμείνει η επιχείρηση με τη σημερινή της μορφή, ως αμιγής δημοτική επιχείρηση και να μην συνενωθεί με την ΔΕΥΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας) ή να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΤΗΠ Ιορδάνης Παπουτσής, οι επαφές του σωματείου με βουλευτές και φορείς απέφεραν καρπούς, καθώς κατόρθωσε να ψηφιστεί ειδική ρύθμιση για τις Τηλεθερμάνσεις (Ν. 3852/2010-ΦΕΚ Α87/07-06-2010, Άρθρο 111 παράγραφος 3) ευνοϊκή για την ΔΕΤΗΠ και τους εργαζομένους. Καθώς, αναφέρει ότι τυχόν υφιστάμενες αμιγείς επιχειρήσεις Τηλεθέρμανσης δύνανται είτε να συγχωνευθούν με υφιστάμενες ΔΕΥΑ είτε να συνεχίσουν να λειτουργούν με ειδικό σκοπό την Τηλεθέρμανση, διεπόμενες από τις διατάξεις του Νόμου 1069/80.
Αυτός ήταν ο στόχος του σωματείου, με αποτέλεσμα η ρύθμιση που εισήχθη στο Νομοσχέδιο να έχει χαροποιήσει τους εργαζόμενους. Αυτό τουλάχιστον εκφράστηκε και στη γενική συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη, καθώς τυχόν συγχώνευση με τη ΔΕΥΑΠ έθιγε και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση.
«Η απόφαση αυτή μας δίνει το δικαίωμα να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε να ληφθεί υπόψη η ρύθμιση αυτή στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης και του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις δημοτικές επιχειρήσεις», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπουτσής και ζήτησε τη συμπαράσταση του δημάρχου προκειμένου να επιλυθεί το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας που έχει εδραιώσει το σωματείο με τον πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ και δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη.
Τόνισε επίσης την αντίθεση του σωματείου στο Νόμο 3833 που αναφέρεται στην προστασία της Εθνικής Οικονομίας και στα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, καθώς όπως τονίστηκε και στο υπόμνημα προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, τους βουλευτές και την ΚΕΔΚΕ η ΔΕΤΗΠ δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα οι περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία αλλά μένουν ως αποθεματικό στην επιχείρηση.
Την ύπαρξη μιας τρίτης πλέον δυνατότητας για το μέλλον της ΔΕΤΗΠ επισήμανε και ο Νομικός σύμβουλος του σωματείου της ΔΕΤΗΠ Σπύρος Μπαλατσούκας, αφού όπως είπε, είχε δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός τόσο για την εξέλιξη λειτουργίας της ΔΕΤΗΠ όσο και των εργαζομένων. Σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες το σωματείο θα ετοιμάσει κείμενο στο οποίο θα αναφέρονται τα πλεονεκτήματα που δίνει ο νέος Νόμος για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία για το καθεστώς της επιχείρησης καθώς και για το αίτημα των εργαζομένων να μην περικοπούν οι αποδοχές τους καθώς η περικοπή δεν οδηγεί σε ωφέλεια του κράτους για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team