Αρχική > Ελλάδα > Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέα δωρεά 16 εκατ. ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέα δωρεά 16 εκατ. ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μία κυριολεκτικά… θεραπευτική δράση για τον πληθυσμό της χώρας

9214D0BC16160B280EE8137B8453013B

Μία κυριολεκτικά… θεραπευτική δράση για τον πληθυσμό της χώρας ανακοίνωσε το ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς ενέκρινε δωρεά ύψους 16 εκατ. ευρώ για την αγορά μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε επτά νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, η επιλογή των δημόσιων νοσοκομείων, στα οποία θα εγκατασταθούν νέοι γραμμικοί επιταχυντές αντικαθιστώντας τα γηρασμένα μηχανήματα του ΕΣΥ, θα γίνει με γνώμονα, τη σωστή γεωγραφική κάλυψη, από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας, όλης της επικράτειας και την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Τα νέα, σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού  του κάθε δημόσιου νοσοκομείου.

Για τον επιστημονικά άρτιο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα συνεργαστεί με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, των οποίων η υψηλή τεχνογνωσία και πλούσια ερευνητική εμπειρία αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη εφαρμογή της δωρεάς, καθώς και με την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

«Η παροχή σύγχρονων, ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτό ως βασική φιλοσοφία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί μία νέα δωρεά στο χώρο της υγείας, συγκεκριμένα για τη βελτίωση της ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, επιθυμώντας να εφαρμόσει μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος και να συμβάλει στην αναγκαία αναβάθμιση των ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους πάσχουν από καρκίνο» ανέφερε με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Insurance Conference 2021 15 Ιουνίου, LiveOn Digital Event: Η ασφαλιστική αγορά με το βλέμμα στο μέλλον

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορυφαία στελέχη του ασφαλιστικού τομέα, σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς με παγκόσμια εμβέλεια και διακεκριμένοι εκπρόσωποι φορέων θα απευθύνουν ...