Αρχική > Slider > Τι είδαμε στα εγκαίνια της Έκθεσης – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Τι είδαμε στα εγκαίνια της Έκθεσης – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για πολλούς οι εμπορικές εκθέσεις, αποτελούν γιορτή για την περιοχή που τις φιλοξενεί. Συνήθως δε, οι τελετές εγκαινίων είναι φαντασμαγορικές, και οι διάφοροι Υπουργοί, Βουλευτές και λοιποί πολιτικοί παράγοντες, τις καθιστούν πολιτικά γεγονότα, αφορμές για ανακοινώσεις αναπτυξιακών ειδήσεων και για την τόνωση εννοιών της αποκέντρωσης και της περιφερειακής συνείδησης.

Χθες άνοιξε τις πύλες της η 9η Egnatia Expo, μία σημαντική έκθεση για την Βόρεια Ελλάδα, η οποία παρ” όλα τα σημεία των καιρών κάνει μία αξιοπρεπέστατη προσπάθεια και στέκεται στα πόδια της όντας κάθε χρόνο και καλύτερη.

 

Αντί όλων των παραπάνω, με έκπληξη στην τελετή εγκαινίων είδαμε:

Είδαμε μηδενική εκπροσώπηση από την Κυβέρνηση, μηδενική εκπροσώπηση από τους επτά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και μηδενική εκπροσώπηση από τους τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Είδαμε επί της ουσίας πλήρη αντιδιαστολή ανάμεσα στα λεγόμενα του Δημάρχου Εορδαίας και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την κατασκευή η μη, πολυχώρου στην Πτολεμαΐδα που θα στεγάσει πλήθος δραστηριοτήτων, μια εκ των οποίων θα είναι και η Έκθεση.

Είδαμε πως η Περιφερειακή Αρχή θέτει εκ του μηδενός ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει ωριμάσει πολιτικά αφού υπάρχουν δεσμεύσεις εδώ και χρόνια από δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Το πάγιο αυτό αίτημα, έχει μάλιστα διατυπώσει πολλάκις στο παρελθόν ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, όντας ο τότε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Πέραν της ουσίας του θέματος του πολυχώρου, είδαμε πως οι αιρετοί μας, όχι μόνο δεν είναι σε συνεργασία αλλά ούτε καν σε συνεννόηση.

Είδαμε πως παρ” όλο που το θέμα των εγκαινίων ήταν η Egnatia Expo, η κουβέντα πήγε σε άλλες εκθέσεις και σε άλλους εκθεσιακούς φορείς που δεν είναι βιώσιμοι, και εκ των πραγμάτων η κουβέντα περί μη βιωσιμότητας, χάλασε το «κλίμα».

Είδαμε πως η συζήτηση για τα εκθεσιακά έγινε ανταγωνιστική και πήρε τοπικιστικά χαρακτηριστικά, παρά το κλίμα ενότητας που ευαγγελίζονταν οι ομιλούντες.

Είδαμε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι σε πλήρη πολιτική και διαχειριστική ταύτιση με την Περιφερειακή Αρχή, κάτι το οποίο είναι θετικό αλλά όχι προφανές.

Είδαμε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, παραδέχεται πως η εκθεσιακή υποδομή της δεν είναι βιώσιμη. Και γεννάται το ερώτημα: Αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να είναι φύσει και θέσει «νοικοκύρηδες» δεν μπορούν να διαχειριστούν τα του οίκου τους, τότε ποιος μπορεί;

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο να καλλιεργηθεί ένα πολεμικό κλίμα το οποίο δεν ωφελεί κανέναν. Ο λαός μας λέει: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και…».

Επικαλούμαι την τελευταία φράση στον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για ειλικρινή λόγο, και προτείνω σε όλους τους επίσημους και τους ανεπίσημους που με ή και χωρίς μικρόφωνο διαμορφώνουν πολιτικές, να κάνουν μία αυτοκριτική και να αναλογιστούν κατά πόσο λένε αλήθειες, και κατά πόσο είναι συνεπείς στις αλήθειες που λένε.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.