Αρχική > Slider > Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εορδαία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εορδαία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τις πληγές της μετρά η Εορδαία και η πόλη της Πτολεμαΐδας από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν υπόγειες κατοικίες και καταστήματα, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα ή έσπασαν μεγάλα κλαδιά δέντρων, εμποδίζοντας την κυκλοφορία – σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε επαρχιακές οδούς, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας δέχθηκε 45 κλήσεις, εκ των οποίων η πλειοψηφία, 41 κλήσεις αφορούσαν εκκλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις αφορούσαν την παρέμβασή της για την κοπή ή απομάκρυνση σπασμένων δέντρων από το οδόστρωμα, όπως στον Άγιο Χριστόφορο, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας και στο γειτονικό Ανατολικό.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και έσπασαν και εντός της πόλης της Πτολεμαΐδας, όπως στην οδό Χρυσάνθου, κάτω από τις αποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού και συγκεκριμένα απέναντι από το νεοκλασσικό κτήριο του Αγροκηπίου- μεταξύ του κλειστού Προπονητηρίου Στίβου «Δημήτριος Αραπογλίδης» και το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, στο Πάρκο Χρηστίδη στην Κάτω Πτολεμαΐδα και στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων – Θεολογίδη (μπροστά από το Ειρηνοδικείο Εορδαίας και την κλινική “Μητέρα”).

Αρκετές κλήσεις δέχθηκε και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ), με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βγάλει ιδιωτικό αποφρακτικό για την απόφραξη φρεατίων αποχέτευσης που είχαν υπερχειλίσει, αλλά και φρεατίων όμβριων σε σημεία όπου λόγω υψομετρικών διαφορών αλλά και του μεγάλου όγκου νερού δεν μπορούσε το δίκτυο ομβρίων να απορροφήσει το νερό.

Ο κάμπος της Βορειοδυτικής Εορδαίας αλλά και κοντά στη νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημίες σε καλλιέργειες.

Η καλοκαιρινή καταιγίδα του Σαββάτου επηρέασε όπως ήταν φυσικό και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής,  καθώς ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν λόγω του καιρού μια σειρά εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη