Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία «Οι Αυγομαχίες 2017» στα Κομνηνά Εορδαίας

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία «Οι Αυγομαχίες 2017» στα Κομνηνά Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  με επιτυχία και εφέτος ο Φυσιολατρικός  Όμιλος  Κομνηνών «Φίλοι του βουνού»   αναβίωσε  τις “ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ 2017” , ένα πατροπαράδοτο έθιμο όπου συμμετείχαν 17  αυγομάχοι από τα Κομνηνά, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

«Με την αναβίωση του πατροπαράδοτου αυτού εθίμου, συνεχίζουμε την ιστορία του τόπου μας καθώς μεταλαμπαδεύεται στη νέα γενιά» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Τεληγιαννίδης, ενώ ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Περικλής Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους μικρούς και τους μεγάλους αυγομάχους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αγκαλιάζοντας το θεσμό.

Στην έναρξη  της εκδήλωσης ο Όμιλος απένειμε τιμητική πλακέτα στο μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του, τον Φίλιππο Χριστοδουλίδη για τη σημαντική  του προσφορά στον  Όμιλο.

Τις 3 πρώτες θέσεις ενηλίκων  κατέλαβαν οι: Ελευθέριος Αμανατίδης  1ος   για δεύτερη συνεχή χρονιά, Παύλος Κυρικλίδης   2ος  και Χρήστος Χουλουϊλίδης  3ος.

Να σημειωθεί ότι στις παιδικές αυγομαχίες, που προηγήθηκαν, έλαβαν μέρος πάνω από 45  παιδιά , που αποτελούν τους συνεχιστές της παράδοσης, όπου την 1η θέση κατέκτησε ο  Χρήστος Παρηγορίδης του Κωνσταντίνου και   τη 2η  ο Ηρακλής Κουτσιομήτρος του Ιωάννη.

Στην εκδήλωση, που λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης  μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιωάννης  Τσοκτουρίδης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κομνηνών Παντελής Τσιλφίδης και Μεσοβούνου Δημήτριος  Τσιαϊδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Καραϊσκος, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολλοί κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου