Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας: «Σκανδαλώδης» απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλίων Β. Ελλάδος εις βάρος Αχλάδας – Στα 150μ. τα όρια προστασίας του ορυχείου από τον οικισμό

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας: «Σκανδαλώδης» απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλίων Β. Ελλάδος εις βάρος Αχλάδας – Στα 150μ. τα όρια προστασίας του ορυχείου από τον οικισμό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

«Σκανδαλώδη»  χαρακτήρισαν κάτοικοι και μη της Τ.Κ. Αχλάδας την απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλίων Β.Ε. σύμφωνα με την οποία μείωσαν κατά 100 μέτρα τα όρια προστασίας του ορυχείου, ανατρέποντας αρνητικά κάθε υπάρχον, (ανεπαρκή) δεδομένο σχετικό με τον οικισμό.

Με συνοπτικές διαδικασίες φαίνεται να έδωσε ‘’το πράσινο φώς’’ η επιθεώρηση Μεταλλίων Βόρειας Ελλάδος. στ’ Ορυχείο καθώς αρκέστηκε σε αναφορές τις οποίες παρουσίασε η εταιρία ώστε να εγκρίνει τη χωροθέτηση των εργασιών εκμετάλλευσης σε απόσταση μικρότερη από το όριο των 250 μέτρων από τις οικίες οικισμού Γιουρούκι.

«Η απαράδεκτη και προκλητική  αυτή έγκριση δείχνει περίτρανα το στρεβλό ρόλο της επιθεώρησης που όχι μόνο δεν είναι ελεγκτικός όπως οφείλει, αλλά καθοδηγητικός προς την εταιρία» καταγγέλλει η Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας καθώς όπως επισημαίνει «δίνει την δυνατότητα στην εταιρία να φτάσει σε ‘’απόσταση αναπνοής’’ από τα σπίτια και να περιορίσει ασφυκτικά τους κάτοικους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Να τους τρομοκρατήσει σκορπίζοντας τον πανικό καθώς μέρα με τη μέρα βλέπουν να πλησιάζουν μηχανήματα στις απροστάτευτες πια περιουσίες τους, ενώ τρέφουν το αίσθημα της ανασφάλειας με σκοπό την υποδούλωση τους. Eπιτυγχάνει την ανοδική παρουσία της απόγνωσης και την επιτυχή καθήλωση των κατοίκων σε όποια δόλια πρόταση. Χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, οι προχειρότητες σε κατασκευές, η ελλιπή συντήρηση μηχανημάτων, η έλλειψη μέτρων Υγείας και ασφάλειας και οι κανονισμοί προστασίας του εργαζόμενου, αποσκοπούν στην μεγιστοποίηση των κερδών εις βάρος των εργαζομένων(πρόσφατο σοβαρό ατύχημα 37ου, ακρωτηριασμός κάτω άκρων) και των κατοίκων του οικισμού. Η στοχευόμενη και δόλια συνεργασία μεταξύ Επιθεώρησης Μεταλλίων Β.Ε. και Ορυχείου Αχλάδας που προκύπτει, αποτελεί τερατούργημα, που επισφραγίζει όμως τα πολυάριθμα ατυχήματα στο χώρο του ορυχείου με προτελευταίο του 37ου  που κόστισε τον ακρωτηριασμό των ποδιών του. Εκπέμπουν SOS προς πάσα κατεύθυνση. Αυτές οι καταστροφικές νοοτροπίες και πολιτικές δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτές.

 

 

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team