Αρχική > Slider > Μέχρι 30 Απριλίου οι οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη ΔΕΗ – Αλλιώς απολύσεις χωρίς αποζημίωση, αποφάσισε το Δ.Σ.

Μέχρι 30 Απριλίου οι οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη ΔΕΗ – Αλλιώς απολύσεις χωρίς αποζημίωση, αποφάσισε το Δ.Σ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Απόφαση για τις οικειοθελείς αποχωρήσεις 200 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη σημερινή του συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία, όποιος έχει συμπληρώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δηλώσει ότι θα φύγει στη σύνταξη μέχρι 30 Απριλίου 2017, θα λάβει την αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “e-ptolemeos.gr”, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένα όρια ηλικίας και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, είναι δηλαδή 60, 62 ή 65 ετών ανάλογα με την κατηγορία, θα πρέπει να δηλώσουν ότι θέλουν να φύγουν στη σύνταξη μέχρι 30 Απριλίου.

Εάν δεν δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία (30 Απριλίου) τότε θα γίνουν απολύσεις από 1η Ιουνίου 2017, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης με το ποσό των 15.000 ευρώ.

Επίσης, η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ λέει ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ίδιο θέμα και την επόμενη χρονιά εάν προκύπτει θέμα υπεράριθμου ή υπέργηρου προσωπικού.

Η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει εξάλλου με το Υπουργείο Ενέργειας να υπάρξει από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, ώστε η αποζημίωση των 15.000 ευρώ να μην συμψηφίζεται με την εφάπαξ αποζημίωση που δικαιούται ο εργαζόμενος που θα προβεί σε οικειοθελή αποχώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίστηκε από τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ., τους κ.κ. Παντελή Καραλευθέρη και Νίκο Φωτόπουλο.

Την απόφαση καταψήφισε επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας) στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη