Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοιτίδα πολιτισμού τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2017» στα Κομνηνά Εορδαίας

Κοιτίδα πολιτισμού τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2017» στα Κομνηνά Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

     Αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη της παράδοσης η  νεολαία Κομνηνών  αναβίωσε  τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2017» , που διοργάνωσε το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου στον οικισμό «ΠΑΡΧΑΡ» ο Πολιτιστικός  Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών με την υποστήριξη της Τοπική Κοινότητας Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας.

Ακολουθώντας τα χνάρια της παράδοσης αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στα 1300 μ. υψόμετρο στη Δυτική  οροσειρά του Βερμίου, απολαμβάνοντας μέσα στη φύση τα πλούσια και πεντανόστιμα   ποντιακά εδέσματα, τα οποία, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος,  παρασκεύασαν με προθυμία και μεράκι  οι «παρχαρομάνες» του οικισμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν μέχρι πρωίας με τη συντροφιά τοπικής ορχήστρας και ντόπιων καλλιτεχνών.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους η Γραμματέας του διοργανωτή Συλλόγου, Εύη Χουρεμίδου τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου και τους εθελοντές, που στηρίζουν το θεσμό, ενώ επανέφερε το πάγιο αίτημα των  Συλλόγων του χωριού  και της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό.

Τον χαιρετισμό και το ενδιαφέρον  του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης, συγχαίροντας το Σύλλογο για τη διατήρηση της παράδοσης, ενώ όσοι παραβρέθηκαν  δήλωσαν  εντυπωσιασμένοι από την προσπάθεια των διοργανωτών για την αναβίωση του εθίμου στον φυσικό του χώρο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου