Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η εικαστική άνθιση της Εορδαίας… συνεχίζεται

Η εικαστική άνθιση της Εορδαίας… συνεχίζεται

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Από ό,τι φαίνεται, η εικαστική άνθηση που παρατηρείται στην  Εορδαία τα τελευταία χρόνια, συνεχίζεται. Έργα τέχνης που δημιουργούνται στην περιοχή μας, εξάγονται σ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τελευταίο παράδειγμα μια ψηφιδωτή εικόνα του Αναπεσόντος Χριστού, έργου του  Ιωάννη Παπαδόπουλου και της συζύγου του Όλγας Κοσκερίδου Παπαδοπούλου, διαμέτρου περίπου δύο μέτρων, που τοποθετήθηκε και κοσμεί πλέον, τον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα, στον χώρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι στους ίδιους καλλιτέχνες έχει ανατεθεί η κατασκευή του ψηφιδωτού σήματος της Α.Ε.Κ., με το δικέφαλο αητό, που θα τοποθετηθεί στο υπό ανέγερση γήπεδο της αθηναϊκής ομάδας.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός  της προβολής και του τόπου μας, μέσα από τα αξιόλογα έργα συμπατριωτών μας καλλιτεχνών.

Εξάλλου οι φίλοι μας   Ιωάννης (που χρημάτισε και Πρόεδρος του ΣΦΕΤΕ)  και η Όλγα συνεχίζουν  την εικαστική διαδρομή τους και με ομαδικές και ατομικές Εκθέσεις, που διοργανώνουν κατά καιρούς.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου