Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στη Λευκοπηγή: «Η αυτάρκεια, πρόταση που μπορεί να βγάλει τους Έλληνες από την κρίση»

Εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στη Λευκοπηγή: «Η αυτάρκεια, πρόταση που μπορεί να βγάλει τους Έλληνες από την κρίση»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με μεγάλη συμμετοχή μικρών καλλιεργητών και γεωργών ολοκληρώθηκε το διήμερο εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας και Αυτάρκειας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στη Λευκοπηγή Κοζάνης. Το Εργαστήρι διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης και του Δήμου Κοζάνης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Αγρότης – Φιλόσοφος Παναγιώτης Μανίκης, ανέπτυξε τη θεωρία της Φυσικής Καλλιέργειας που έχει στόχο την αυτάρκεια και την Κυριακή το πρωί σε αγρόκτημα του χωριού, ο γνωστός γεωπόνος παρέδωσε μαθήματα πρακτικής, για τα λαχανικά και τα οπωροφόρα δέντρα.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολλούς ανθρώπους από τη Λευκοπηγή και την ευρύτερη περιοχή για την φυσική καλλιέργεια και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αυτάρκεια, ως πρόταση που μπορεί να βγάλει τους Έλληνες από την οικονομική κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το καταφέρουμε αυτό είναι να κτίσουμε αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις, αυτό που λείπει σήμερα από την καθημερινή μας ζωή, αλλά και ταλανίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μανίκης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου δρομολογήθηκαν δράσεις για το μέλλον, που αποτελούν ουσιαστικές προτάσεις για νέους ανθρώπους που θέλουν να επιβιώσουν και να βγούνε από την κρίση, να κάνουν κάτι όμορφο και να προσφέρον στον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team