Αρχική > Slider > ΕΟΡΔΑΙΑ: Κάλεσμα ενότητας στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

ΕΟΡΔΑΙΑ: Κάλεσμα ενότητας στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την ανάγκη ενότητας των εργαζομένων της περιοχής και τη συσπείρωσή τους στα σωματεία τους υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, Τάσος Τσιλφίδης, κηρύσσοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες του έκτακτου, 27ου διήμερου συνεδρίου του ΕΚ, που ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη με την εκλογή νέας διοίκησης και την εκλογή αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζουν λόγω κρίσης τα τελευταία χρόνια η αυτοδιοίκηση, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, ενώ έκανε ειδική μνεία στην ανεργία, τις περικοπές και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Ανεξάρτητα από το πώς οδηγηθήκαμε στην κρίση και ποιος έχει τις ευθύνες, ένα είναι βέβαιο, είπε: «πως για να βγούμε από αυτή χρειάζεται η κοινή προσπάθεια  όλων, κράτους, φορέων,  θεσμών αλλά και του συνόλου των πολιτών».

Ανέφερε ειδικότερα ότι η κρίση έχει πλήξει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και την περιοχή μας, επισημαίνοντας πως «το μέλλον για την περιοχή μας με τις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το έντονα εχθρικό πεδίο σε τοπικό και διεθνές περιβάλλον που υπάρχει για τους λιγνίτες, καθώς και την μάχη των συμφερόντων που κρύβεται πίσω από αυτά.

Βέβαια η κατασκευή της 5ης μονάδας της ΔΕΗ αποτελεί ένα έργο που θα δώσει μία ανάσα ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία, αλλά εάν τα επόμενα 5 χρόνια όλοι εμείς δεν βρούμε άλλους δρόμους ανάπτυξης, η περιοχή μας θα είναι καταδικασμένη», όπως είπε.

Ο κ. Τσιλφίδης επισήμανε επίσης ότι «οι μοναχικές πορείες του καθένα μας μπορεί να είναι βολικές αλλά δεν αντιστοιχούν στις απαιτήσεις   του σήμερα. Το Εργατικό Κέντρο θα κινηθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει στο δρόμο της συνεργασίας με τους μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς εργασίας, με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας και τη νέα γενιά», λέγοντας πως «κάποια από τα κυρίαρχα ζητήματα που πρέπει να μας ενώνουν ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί είναι τα εξής:

– Η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου

– Η συνέχεια της ύπαρξης της περιοχής μας ως ενεργειακό κέντρο

– Η εναλλακτική ανάπτυξη

– Η στήριξη των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας

– Η διασφάλιση των δικαιωμάτων και η προστασία των εργαζομένων.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους συνέδρους αλλά και τους φορείς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Ενωτικό μήνυμα εξέπεμψαν επίσης κατά τον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο χαιρετισμός του οποίου διακοπτόταν συνεχώς από το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών» από τα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, καθώς και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης, Παντελής Καραλευθέρης.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι εντάσεις, καθώς ένσταση για τη νομιμοποίηση συνέδρων σωματείων χωρίς καμία δράση και παρουσία, “σωματείων φαντάσματα” κατέθεσε ο εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Συνεργασίας”, Πέτρος Ταταρίδης. Κατήγγειλε επίσης  ότι ενώ το συνέδριο διοργανώθηκε για να αυξηθεί η εκπροσώπηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στα όργανα του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας αυτοί απουσίαζαν καθώς πραγματοποιείται εργάσιμες ημέρες και όχι Σαββατοκύριακο, όπως θα έπρεπε.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη