Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Δικό του μεταφορικό μέσο απέκτησε το Ειδικό Σχολείο

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Δικό του μεταφορικό μέσο απέκτησε το Ειδικό Σχολείο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το δικό τους μεταφορικό μέσο, ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, απέκτησαν οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας.

Το λεωφορείο αυτό, που αγοράστηκε χρόνια πριν- το 2009, από την τότε δημοτική αρχή του τότε δήμου Πτολεμαΐδας και παρέμενε αναξιοποίητο χρόνια ολόκληρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου να μετακινούνται με ειδικό ταξί, γιατί ουδέποτε λύθηκε το θέμα έκδοσης άδειας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου λεωφορείου, παραδόθηκε πλέον επίσημα από το δήμο Εορδαίας στο Εδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

 

Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να μπορέσει να δοθεί σε χρήση το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για ΑμεΑ στο Ειδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας καθώς ήταν παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια στα συνεργεία του δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, κατά τη διάρκεια αγιασμού που  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ειδικό Σχολείο.

Ζήτησε μάλιστα «ένα μεγάλο συγνώμη» για την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων για την παράδοση του εν λόγω λεωφορείου σε χρήση προκειμένου τα παιδιά του σχολείου να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.

Επισήμανε ότι το τελευταίο έτος χρειάστηκε προσπάθεια «για να αποδείξουμε ότι όλες οι διαδικασίες που έγιναν από το Υπουργείο Μεταφορών ήταν νόμιμες και κατόπιν να αποδείξουμε ότι αυτό το λεωφορείο είναι κατάλληλο για μεταφορά παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και νηπίων». Εν τέλει, σημείωσε, η εκδοθείσα άδεια κυκλοφορίας φέρει τη σημείωση ότι διαθέτει κατάλληλα συστήματα συγκράτησης (ειδικές ζώνες) σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία ώστε να είναι κατάλληλο για σχολικό λεωφορείο.

 

Ο κ. Ζαμανίδης εξέφρασε ωστόσο και την χαρά του που τελείωσε αυτή η ιστορία και πλέον το Ειδικό Σχολείο έχει ένα λεωφορείο στη διάθεσή του, καθώς συντηρήθηκε κατάλληλα γιατί ήταν σε ακινησία για πολύ καιρό και δήλωσε ότι μέχρι να εγκριθούν από το Υπουργείο θέσεις για οδηγό και συνοδηγό το προσωπικό αυτό θα το διαθέτει ο δήμος Εορδαίας ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Μένει, σημείωσε, μόνο να αλλάξει η επιγραφή που φέρει το λεωφορείο αυτό, να λέει Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας, Ειδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.  Ευχαρίστησε τέλος όλους όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για να μπορέσει να δοθεί σε χρήση το λεωφορείο αυτό.

Τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή Εορδαίας και τον δήμαρχο προσωπικά εξέφρασε ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς όπως ανέφερε «μετά από πολλά χρόνια αξιωθήκαμε να πάρουμε το λεωφορείο που ήταν παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια στις αποθήκες του δήμου».

Τις ευχαριστίες των γονέων των παιδιών μετέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Λούσιος, ο οποίος έκανε λόγο για «μια μεγάλη μέρα καθώς τίθεται σε λειτουργία το λεωφορείο για τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη