Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Πλακεντάς – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Πλακεντάς – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τη βούληση του να διεκδικήσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.
Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, βγήκε η σχετική «είδηση», κι έτσι ο κ. Πλακεντάς όπως όλα δείχνουν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της 28ης Νοεμβρίου, με το «ενωτικό» ψηφοδέλτιο που προέκυψε κατόπιν συμφωνίας των Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης) και Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων).

Οι πληροφορίες και οι προβλέψεις μιλούν για άνετη νίκη του παραπάνω ψηφοδελτίου, και στην περίπτωση που αυτές επαληθευτούν, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα αναλάβει όποιος εκ των κ. Κυρίζογλου και Παπαστεργίου λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης σύμφωνα με την συμφωνία που έχει γίνει.
Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ στην οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 528 σύνεδροι. Εξ αυτών 332 είναι οι δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται από τις γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ και οι υπόλοιποι 18 είναι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι συμμετέχουν ex officio στη γενική συνέλευση. Στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου θα εκλεγεί το νέο δ.σ. της ΚΕΔΕ το οποίο αριθμεί 31 μέλη εκ των οποίων ο 31ος είναι ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Επίσης στο δ.σ. μετέχουν συνολικά 20 δήμαρχοι (συμπεριλαμβανομένου του κ. Μπακογιάννη) και 11 δημοτικοί σύμβουλοι.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team