Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε δύο σημεία στην Πτολεμαΐδα – Που θα τοποθετηθούν – Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε δύο σημεία στην Πτολεμαΐδα – Που θα τοποθετηθούν – Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έρχονται οι υπόγειοι, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στην Πτολεμαΐδα, σε δύο σημεία της πόλης.

Όπως ενημέρωσε σχετικά το δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Φουρκιώτης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2018, υποβλήθηκε πρόταση με τίτλο «συστήματα βυθιζόμενων κάδων, διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων Δήμου Εορδαίας», στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ. Εξ αυτών, ποσό 196.000 ευρώ θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο και ποσό 49.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του Δήμου.

Τα συστήματα των βυθιζόμενων κάδων θα τοποθετηθούν σε δύο σημεία στην Πτολεμαΐδα, ένας επί της Οδού 25ης Μαρτίου (κοντά στην τράπεζα Πειραιώς) και ένας ακόμη επί της οδού Παυλίδη Αδαμοπούλου (στην πιάτσα των Ταξί).  Σε κάθε σημείο, μάλιστα, θα υπάρχουν δύο βυθιζόμενοι κάδοι και δύο απλοί.

Μετά από ερωτήσεις των κ.κ. Χρύσανθου Ταϊρίδη και Δημήτρη Τραχανά, η συζήτησε εκτυλίχθηκε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κάδοι αυτοί ήδη και τι θα γίνει με τους παλιούς κάδους. Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα μελετηθούν τα σημεία και θα μελετηθεί ποια θα είναι λειτουργικά και σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν, απάντησε ο κ. Φουρκιώτης. Για το εν λόγω δοκιμασμένο σύστημα και τη λειτουργία του απάντησε ο κ. Πλακεντάς, λέγοντας τις τεχνικές που εφαρμόζονται και αδειάζουν, ενώ για τους παλιούς κάδους του 2001, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες να λειτουργήσουν,. Στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα βαρέλια αυτά, με τη χωροθέτηση των 8 σημείων μέσα στην πόλη, θα επιλεγούν που θα μπουν οι βυθιζόμενοι κάδοι, απάντησε ο δήμαρχος και όσοι δεν χρειάζονται από τους παλιούς δεν θα χρησιμοποιηθούν.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team