Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και την ευγενή χορηγία του αρχιμ. Μαξίμου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου) θα γίνει στο Βελβεντό Μακεδονίας τη Δευτέρα, 29-7-2019, ώρα 7 μ.μ.

 

Το ιερό λείψανο έρχεται στο Βελβεντό με την εσωτερική επιθυμία και ιαχή του λαού: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’. Τη φράση αυτή, τη διδαχτήκαμε στην (και από την) Αιανή, όταν στην εκεί εκκλησιαστική μας διακονία, ακούγαμε αυθόρμητα και πηγαία από το λαό της στην κατ’ έτος υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικάνορα της Ζάβορδας: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’.

 

Η υποδοχή θα γίνει στην ‘’παλιά δεξαμενή’’ Βελβεντού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και του Λαού. Θα προπορεύονται, οι δικυκλιστές ΜΟΤΟΒΕ και ΣΜΑΒ, ο ιππικός σύλλογος Βελβεντού ‘’Άγιος Γεώργιος’’ και η μπάντα του ΜΟΒ.

 

Η ιερή πομπή (με το ιερό λείψανο του Αγίου) θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, όπου θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

 

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019.

 

Μεγαλυνάριον.

‘’Πάσης Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσον, ω Διονύσιε’’ (Ι.Π.)

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού

και αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.

24-7-2019

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team