Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Υπατία Κωνσταντινίδου, υπ. Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ από την Πτολεμαΐδα: «Έχουμε το όραμα μιας Ευρώπης δίκαιης για τους πολλούς και ευημερούσας» (VIDEO)

Υπατία Κωνσταντινίδου, υπ. Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ από την Πτολεμαΐδα: «Έχουμε το όραμα μιας Ευρώπης δίκαιης για τους πολλούς και ευημερούσας» (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πτολεμαΐδα, στο αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Παντελίδης, η πολιτική εκδήλωση – ομιλία της υποψήφιας για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής, Υπατίας Κωνσταντινίδου.

Η ίδια τόνισε , αρχικά, πως αποδέχθηκε θετικά στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «ήταν καθαρό για εμένα πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑλ στο πρόσωπό μου τιμούσε τη γενιά μου και τον τόπο μου. Μια γενιά που χτυπήθηκε όσο καμία άλλη από την κρίση, εκατοντάδες που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό και άλλους που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό. Λένε ότι είμαστε η πιο μορφωμένη γενιά, αλλά παρόλα αυτά ζούμε την κρίση και μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Στη γενιά μου κυριαρχεί η πεποίθηση ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι τίποτα δεν πρόκειται να κάνουν. Εν τω μεταξύ, τα πράγματα προχωρούν για εμάς χωρίς εμάς…Έπρεπε να δώσουμε δυναμικό παρών στα πράγματα και να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Η συμμετοχή είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία και η ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν», τόνισε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας «παρούσα», για τη μάχη της γενιάς της για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στη Δυτική Μακεδονία και την ΠΕ Κοζάνης, και την κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της ανεργίας, την απώλεια εισοδήματος, το λουκέτο των επιχειρήσεων και την αύξηση των νέων στη μετανάστευση. «Η απόφαση για τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής και αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ενέργεια, οδηγούν τον τόπο μας κυριολεκτικά στην ερήμωση. Πάμε στην επόμενη ημέρα χωρίς κανένα σχέδιο. Η περιοχή μας που συνέβαλε όσο καμία άλλη στην εκβιομηχάνηση της χώρας πετιέται στα αζήτητα», τόνισε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την ενέργεια και τις εξελίξεις στην περιοχή, κάνοντας αναφορά στην κατάσταση στην Ευρώπη γύρω από την ενέργεια.  Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να παραμείνει ο λιγνίτης ενεργειακό καύσιμο και να μην γίνουν η Δ. Μακεδονία και η Μεγαλόπολη οι εγκαταλελειμμένες πόλεις των χρυσοθήρων της Αμερικής.  «Το ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τη ΔΕΗ για να συνεχίσει να αποτελεί τον ενεργειακό πυλώνα της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την εξαΰλωση της επιχείρησης.

Επίσης, αναφέρθηκε  στα ευρωπαϊκά θέματα, στους συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την αξία των ευρωεκλογών, που σε αυτή τη φάση θα είναι οι πρώτες διακρατικές εκλογές και έχουν μεγάλη κρισιμότητα, αλλά στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που περιγράφει «το όραμα μιας Ευρώπης δίκαιης για τους πολλούς και ευημερούσας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς, λέγοντας πως η σοσιαλοδημοκρατία αποτελεί τη μόνη λογική απάντηση, με αρχές για όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η Υπατία Κωνσταντινίδου, κατέληξε την ομιλία της εν μέσω χειροκροτημάτων λέγοντας πως «το ΚΙΝΑΛ είναι το ΠΑΣΟΚ της γενιάς μας». Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί πολίτες, εκδηλώνοντας με την παρουσία τους τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, μεταξύ αυτών και προβεβλημένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, της περιοχής.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη