Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η ξενάγηση του «e-ptolemeos.gr» στο Βασιλικό Βαγόνι στην 82η ΔΕΘ

Η ξενάγηση του «e-ptolemeos.gr» στο Βασιλικό Βαγόνι στην 82η ΔΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κλέβει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η ιστορική βασιλική άμαξα σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, που δεσπόζει στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ, καλωσορίζοντας τον κόσμο.

Στο μεγάλης ιστορικής αξίας σιδηροδρομικό κειμήλιο βρέθηκε ο «e-ptolemeos.gr» όπου ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του βαγονιού με τη σπάνια ομορφιά και χλιδή.

Η άμαξα, που κατασκευάστηκε το 1883 από μία Βελγική εταιρία, χωρίζεται εσωτερικά σε τρεις χώρους, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος είναι το σαλόνι με υπερπολυτελείς καναπέδες και πολυθρόνες και τεράστια παράθυρα, ενώ στα δύο άκρα της βρίσκονται το καπνιστήριο και η τουαλέτα.

Το δάπεδο είναι ψηφιδωτό, τα χωρίσματα των διαμερισμάτων είναι ζωγραφιστά και σκαλιστά, τα έπιπλα είναι πολυτελή με το βασιλικό έμβλημα να ξεχωρίζει και γενικά το βαγόνι είναι ένα μικρό έργο τέχνης, λόγω της πλούσιας διακόσμησης.

Το συγκεκριμένο όχημα έκανε τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις της βασιλικής οικογένειας στις γραμμές Λάρισα – Βόλος και Βόλος-  Καλαμπάκα, προσφέροντας στους «γαλαζοαίματους» όλες τις ανέσεις…

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου