Αρχική > Ποντιακά > Ξεκινάει η εκμάθηση της Ποντιακής για πρώτη φορά σε πανεπιστήμιο – Τη Δευτέρα το πρώτο μάθημα!

Ξεκινάει η εκμάθηση της Ποντιακής για πρώτη φορά σε πανεπιστήμιο – Τη Δευτέρα το πρώτο μάθημα!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ξεκινάει η εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά σε πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την ανακοίνωση έκανε στο προφίλ του στο Facebook ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Ηλίας Κ. Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και έπειτα από σχετική απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματός Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., ανακοινώνεται ότι στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών ένα νέο μάθημα έχει συμπεριληφθεί στο δεύτερο έτος με τον τίτλο «Εκμάθηση της Ποντιακής Ι & ΙΙ», το οποίο θα διδάσκεται από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε δύο διαδοχικά εξάμηνα (στο τρίτο και τέταρτο), ως μάθημα ελεύθερης επιλογής. Η εκμάθηση της Ποντιακής, για πρώτη φορά, θα προσφέρεται ως αυτοδύναμο πανεπιστημιακό μάθημα σε ενδιαφερόμενους φοιτητές με στόχο την εκμάθηση αυτής της ελληνικής ποικιλίας με το μεγάλο ιστορικό βάθος, συμβάλλοντας στην μελέτη, την καλλιέργεια και την διάδοσή της ώστε να μην χαθεί και σβήσει.
Το μάθημα έχει προγραμματιστεί για να διδάσκεται ημέρα Δευτέρα στις 15:00 έως τις 18:00, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου με διδάσκοντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος, κ. Ηλία Κ. Πετρόπουλο. Στο μάθημα θα διδάσκει ως Προσκεκλημένη Διδάσκουσα (Guest Professor) και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ισπανικής και Ιστορικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, κα. Ιωάννα Σιταρίδου.
Το πρώτο μάθημα-γνωριμία θα είναι ανοιχτό για όλους (διδάσκοντες και φοιτητές του Τμήματός μας) και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου από την συνδιδάσκουσα Αναπλ. Καθηγήτρια κα. Ιωάννα Σιταρίδου, η οποία μεταξύ 15:00-16:00 θα κάνει μία παρουσίαση του ερευνητικού της έργου για την ιστορική επανασύνθεση της Ποντιακής και της μικρασιατικής ελληνικής με βάση την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε στην ποντιόφωνες κοινότητες (ρομέικα) της Τουρκίας και κατόπιν θα ακολουθήσει από του δύο διδάσκοντες μια πιο εξειδικευμένη διδασκαλία της Ποντιακής έως τις 18:00.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team