Αρχική > Slider > Ξεμπλοκάρει το Αστυνομικό μέγαρο Πτολεμαΐδας – Εγκρίθηκε η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες

Ξεμπλοκάρει το Αστυνομικό μέγαρο Πτολεμαΐδας – Εγκρίθηκε η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ξεμπλοκάρει το έργο ανακαίνισης και συντήρησης του Αστυνομικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας, καθώς λύθηκε το γραφειοκρατικό ζήτημα που είχε προκύψει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτή η απρόβλεπτη εξέλιξη επέφερε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών άνω των δύο μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», ο δημοσιονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η τροποποιημένη σύμβαση, την οποία υπόγραψε ο Επίτροπος την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι επειδή η ανάδοχος εταιρία άλλαξε μορφή και από ΟΕ μετατράπηκε σε ΑΕ, έπρεπε κάποιες διαδικασίες καθαρά τυπικές να ξαναγίνουν από την  αρχή και να τροποποιηθεί η σύμβαση. Μάλιστα, αν δεν προέκυπτε η μεταβολή της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και αναδόχου είχε προγραμματιστεί να υπογραφεί στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ενδεχομένως η σύμβαση μπορεί να υπογραφεί σήμερα ή αύριο από τον περιφερειάρχη και τον ανάδοχο, οπότε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης, η εγκατάσταση του εργολάβου πρόκειται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε αρχίζουν οι εργασίες αναμόρφωσης του Αστυνομικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας. Ειδικότερα, πρόκειται να γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, όπως τοποθέτηση ασανσέρ, κουφώματα, μωσαϊκά, σκάλα, καθώς και ευπρεπισμός του κτηρίου.

Το έργο ανακαίνισης και συντήρησης του Αστυνομικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας έχει προϋπολογισμό 333.000 ευρώ με ΦΠΑ. Δόθηκε έκπτωση 62% και το τελικό κόστος μειώθηκε σε 126.540 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 2016. Με βάση το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται ολοκλήρωση εργασιών σε ένα εξάμηνο, οπότε η παράδοση εκτιμάται στον Μάιο με Ιούνιο του 2018.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός – ανοικτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου, δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο και η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 30 τεχνικές εταιρείες, ενώ προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία “Γεώργιος Τσίβας και ΣΙΑ ΟΕ”, η οποία έδωσε το προαναφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 62%.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας