Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ξαναρχίζουν οι εργασίες για το Δίκτυο ύδρευσης Βαθυλάκου – Υπογράφτηκε η σύμβαση με νέο ανάδοχο

Ξαναρχίζουν οι εργασίες για το Δίκτυο ύδρευσης Βαθυλάκου – Υπογράφτηκε η σύμβαση με νέο ανάδοχο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Βαθύλακο, ένα πολύπαθο έργο, η κατασκευή του οποίου διακόπηκε, ξεκινά και πάλι, με στόχο να ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο.

Σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου, ανάμεσα στον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και τον ανάδοχο Ιωάννη Αποστολίδη. Να σημειωθεί ότι η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου αμιάντου είχε ξεκινήσει το 2012, αλλά ο τότε εργολάβος αδυνατούσε να το ολοκληρώσει. Μετά από διακοπή μεγάλου χρονικού διαστήματος, αφού πήρε πιστοποίηση, ξεκίνησε πάλι για την ολοκλήρωση, χωρίς επιτυχία, ώσπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το έργο.

Χρειάστηκε μια σειρά τυπικών διαδικασιών μέχρι να κηρυχτεί έκπτωτος ο ασυνεπής εργολάβος. Στη συνέχεια προχώρησε η διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου, από την οποία προέκυψε ο νέος ανάδοχος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθεί το νέο δίκτυο ύδρευσης Βαθυλάκου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ζήτησε συγνώμη για τη διακοπή του έργου και για την ταλαιπωρία των δημοτών, ωστόσο είπε «η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια, γι’ αυτό προκυρήξαμε το έργο από την αρχή, έχουμε νέο ανάδοχο, που θα υλοποιήσει το έργο, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα ζωής των πολιτών και την εξασφάλιση βασικών αγαθών, όπως είναι το νερό».

Στη σημασία της ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης Βαθυλάκκου και στην ανάγκη να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των κατοίκων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Στέλιος Ελευθεριάδης, επισημαίνοντας ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό». Ο δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ζήτησε τη συνεργασία του εργολάβου, ώστε να παραδώσει στην ώρα του ένα σωστό έργο, χωρίς ν απαραλείψει και την προτροπή προς τον περιφερειάρχη, «προσέξτε το δήμο μας, τον δήμο Σερβίων – Βελβεντού», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμος μας είναι «το κουμπί της ανάπτυξης».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 336.000 ευρώ, ενώ με την έκπτωση της τάξης του 55,57% που έδωσε ο ανάδοχος, η δαπάνη πέφτει κάτω από το μισό.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δεσμεύτηκε στον δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού για την επιδιόρθωση της επαρχιακής οδού Σερβίων – Κρανιδίων, αλλά και για το τμήμα μέσα στην τοπική κοινότητα Κρανιδίων. Να σημειωθεί ότι αυτός ο δρόμος υπέστη ζημιές το διάστημα εκτροπής της κυκλοφορίας, όταν γινόταν το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας, στο τμήμα μετά τα Σέρβια και μέχρι τα βενζινάδικα και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής. «Έδωσα εντολή να βρεθεί κονδύλιο και να προκηρυχτεί το έργο επιδιόρθωσης του δρόμου των Κρανιδίων», υπογράμμισε ο Θ. Καρυπίδης.

DSC05887

DSC05896

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας