Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Κινηματογραφικές Προτάσεις > Words and Pictures (2013) – κινηματογραφικές προτάσεις

Words and Pictures (2013) – κινηματογραφικές προτάσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μέσω της αναμέτρησης δυο ειδών τέχνης, τη συγγραφή και τη ζωγραφική, δυο άνθρωποι αναπτύσσουν αυτά που ήδη έχουν κρυμμένα βαθιά μέσα στη ψυχή τους. Η τέχνη αφυπνίζει και ζωντανεύει τις συνειδήσεις γιατί δεν αποτελείται από μεθόδους, κανόνες, γνώσεις, ούτε λέξεις, ούτε εικόνες, αλλά μια έκφραση συναισθημάτων. Και δεν υπάρχει καθαρότερη απόδειξη των συναισθημάτων ενός για κάποιον άλλο από την ίδια την τέχνη..

Dina Delsanto: Why art? If our sences and consciousness were entirely in tune with nature, if we could communicate and understand each other, then there would’t be any need for art. In fact, we would all be artists because we would all be as one..

Ένας καθηγητής φιλόλογος κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς στην οποία τον οδηγεί το πρόβλημα αλκοολισμού του. Ψάχνοντας να βρει τρόπους να κερδίσει την χαμένη του περηφάνια και τη θέση του, η πρόκληση έρχεται στο πρόσωπο της νέας καθηγήτριας καλών τεχνών, μιας διάσημης ζωγράφου. Ένα φλερτ ξεκινά μεταξύ τους και ένας »πόλεμος», στον οποίο εμπλέκονται και οι μαθητές τους, με τελικό στόχο να αποδειχθεί τι είναι πιο σημαντικό: οι λέξεις ή οι εικόνες, αφού »μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις»..
Μια ρομαντική κομεντί από δυο δημιουργούς που έχουν ασχοληθεί ξανά με αυτό το είδος όπως ο σκηνοθέτης Fred Schepisi (Roxanne,1987) και ο σεναριογράφος Gerald Di Pego (Message in a Bottle,1999, Angel Eyes,2001). Μια αγάπη δημιουργείται ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα μέσω της τέχνης, καθώς αναζητώντας και οι δυο την έμπνευση ξεκινούν ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του όπλο, τα γράμματα και τις εικόνες, αντίστοιχα. Η συνεχής διαμάχη μεταξύ τους πυροδοτεί το πάθος, όμως η ζωή είναι εκεί έτοιμη να αποδείξει ότι δεν είναι παιχνίδι. Τόσο η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια ασθένεια που απαιτεί προσαρμογή και υπομονή, πόσο μάλλον για μια ζωγράφο που τα χέρια της είναι το κυρίαρχο εργαλείο για τη δουλειά της, αλλά και ο αλκοολισμός είναι μια πολύ σοβαρή εξάρτηση που καταστρέφει σχέσεις κάθε είδους. Δυο λαμπροί ηθοποιοί όπως η Juliette Binoche και ο Clive Owen μας χαρίζουν μια ευχάριστη, αισιόδοξη νότα υποδεικνύοντας πως στη καθημερινότητα η δημιουργικότητα και η εξέλιξη βαδίζουν παράλληλα με τον έρωτα. Να σημειωθεί πως όλοι οι πίνακες ζωγραφικής που παρουσιάζονται στην ταινία ως της Dina Delsanto, έχουν φιλοτεχνηθεί από την ίδια την Juliette Binoche!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Νατάσα Βουτσκίδου