Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Βουλευτικές Εκλογές: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις γυναίκες στα ψηφοδέλτια – Υποχρεωτικά τρεις γυναίκες στο Νομό Κοζάνης!

Βουλευτικές Εκλογές: Αυξάνεται η ποσόστωση για τις γυναίκες στα ψηφοδέλτια – Υποχρεωτικά τρεις γυναίκες στο Νομό Κοζάνης!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σημαντική αλλαγή στην ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εθνικές εκλογές προωθεί η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Η αύξηση στο 40% από το 30% που ίσχυε έως τώρα χαρακτηρίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νοµοσχεδίου ως θετικό µέτρο που παρεµβαίνει στην εκλογική διαδικασία, µε στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες και στα τοπικά ψηφοδέλτια , που σημαίνει ότι από τους 7 υποψηφίους στο Νομό Κοζάνης θα πρέπει οι τρεις να είναι υποχρεωτικά γυναίκες, γεγονός που θα αλλάξει άρδην το σκηνικό ειδικά στα κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρεται, θα λειτουργήσει ως εργαλείο ουσιαστικής ισότητας και ως µέσο βελτίωσης της ποιότητας της αντιπροσωπευτικής δηµοκρατίας. Παραδείγµατα άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν αποδείξει ότι η νοµοθετική ποσόστωση έχει ως αποτέλεσµα τη ραγδαία επίδραση αύξησης της συµµετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή.

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team