Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > “Βόμβα” από την UEFA επηρεάζει τις εξελίξεις και στη Superleague

“Βόμβα” από την UEFA επηρεάζει τις εξελίξεις και στη Superleague

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


UEFA εμφανίστηκε αντίθετη με την πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη και χτύπησε “καμπανάκι” και στη Superleague για τις σκέψεις οριστικού “λουκέτου”.

Η UEFA “απείλησε” στην ουσία όλες τις ομοσπονδίες και τους συνεταιρισμούς που βρίσκονται υπό την “αιγίδα” της, ότι σε περίπτωση που επικυρώσουν τις βαθμολογίες χωρίς να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι πιθανό να οδηγήσουν και σε αποκλεισμό των ομάδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όπως το Champions και το Europa League.

Superleague: Οι θέσεις των 14 ομάδων για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Μέσω επιστολών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα, έστω και το καλοκαίρι, κουνώντας ουσιαστικά το… δάχτυλο στο Βέλγιο που ανέδειξε ήδη πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ, αλλά και στην Ολλανδία, όπου υπάρχουν παρόμοιες σκέψεις.

Ο κορονοϊός έβγαλε πρωταθλήτρια και στο ποδόσφαιρο με την Κλαμπ Μπριζ να κατακτά τον τίτλο

Κι όλα αυτά μάλιστα, λίγες μόνο ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη και των ομάδων της ελληνικής Superleague, στην οποία έπεσε επίσης στο τραπέζι η πρόταση για κάτι αντίστοιχο.

Η επιστολή της UEFA

«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτικά συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλαντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτόμενοι. Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλανταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλαντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλαντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]emeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team