Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Βολές της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Δήμου Κοζάνης σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς και την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Βολές της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Δήμου Κοζάνης σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς και την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η παρούσα λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κοζάνης σκιαγραφείται από τη διαρκώς εξελισσόμενη υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό πολλών παιδιών που δεν πληρούν τα περιβόητα κριτήρια, την επιβολή δυσβάσταχτων –για τις λαϊκές οικογένειες- τροφείων και την καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας (2μηνες συμβάσεις) στο ήδη ανεπαρκές προσωπικό.

Την προαναφερθείσα άσχημη κατάσταση έρχεται να συντηρήσει η νυν δημοτική αρχή, η οποία με πρόσφατη απόφασή της συνεχίζει να διατηρεί τα απαράδεκτα κριτήρια επιλογής των παιδιών, καθώς και την επιβολή τροφείων.

Η απόφαση, που παρατίθεται αμέσως παρακάτω, ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του σώματος, εξαιρουμένης μονάχα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς του Δήμου Κοζάνης, διαμορφώνονται ως εξής:

Δηλωθέν Εισόδημα Ποσό ανά μήνα
Έως 8000 ευρώ 15 ευρώ
Από 8000-12.500 ευρώ 25 ευρώ
Από 12500-17000 ευρώ 35 ευρώ
Από 17000-22000 ευρώ 40 ευρώ
Από 22000-30000 ευρώ 50 ευρώ
Από 30000-35000 ευρώ 60 ευρώ
Από 35000 και πάνω 80 ευρώ

 Σε περίπτωση που η πληρωμή δεν γίνεται έγκαιρα, τότε η οφειλή θα θεωρείται ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Σε περίπτωση μη πληρωμής των τροφείων για τρεις μήνες , η υπηρεσία θα προβαίνει στην

αυτεπάγγελτη διαγραφή του παιδιού από τη δύναμη του Παιδικού Σταθμού, ύστερα από έγγραφη ενημέρωση του γονέα.

Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις επανεγγραφής από γονείς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους του προηγούμενου σχολικού έτους».

Είναι εμφανές ότι με τη διαμόρφωση των παραπάνω ποσών επιβαρύνονται οικονομικά οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, και ειδικά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Ενώ οι παραπάνω όροι μη επιβολής των τροφείων είναι εξοντωτικοί και απαράδεκτοι, ειδικά για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε πιο δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να μην αποδεχτούν σαν δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, να μην συμβιβαστούν με τη συντήρησή της. Να απαιτήσουν άμεση λύση. Να οργανώσουν την πάλη τους για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με μόνιμο προσωπικό.

Απαιτείται άμεσα:

– Να διεκδικηθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ και να διατεθούν στους Παιδικούς Σταθμούς για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω, για να στελεχωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί με προσωπικό.

– Κάλυψη όλων των αιτήσεων των παιδιών και αυτών που είναι εκτός κριτηρίων, κατάργηση των τροφείων και αλλαγή των απαράδεκτων κριτηρίων επιλογής των παιδιών.

– Να διατεθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ που έχουν έρθει στο Δήμο και που προορίζονται για άλλα προγράμματα (στην πλειοψηφία τους άσχετα με τις λαϊκές ανάγκες) προς τους Παιδικούς Σταθμούς.

– Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός, να δημιουργηθούν και νέοι.

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στους Παιδικούς Σταθμούς.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Επίσημο: «Lockdown» και στην ΠΕ Καστοριάς – Τι μέτρα θα εφαρμοστούν και από πότε

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Την ένταξη της ΠΕ Καστοριάς στο Επίπεδο 4. Αυξημένου Κινδύνου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. ...