Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Βλάστη: Επιτακτικό αίτημα για παράταση υποβολής ενστάσεων στο Κτηματολόγιο – Εκατοντάδες Βλατσιώτες κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, λέει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μ. Δαλακιούρης

Βλάστη: Επιτακτικό αίτημα για παράταση υποβολής ενστάσεων στο Κτηματολόγιο – Εκατοντάδες Βλατσιώτες κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, λέει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μ. Δαλακιούρης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Λήγει στις 25 Απριλίου η προθεσμία των ενστάσεων

Με ένα σοβαρό κίνδυνο βρίσκονται αντιμέτωποι εκατοντάδες Βλατσιώτες, καθώς μεγάλο μέρος των κτημάτων τους έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, ακόμα και τα Λιβάδια της Βλάστης, και υποχρεώνονται να υποβάλλουν ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, αλλά δεν προλαβαίνουν, διότι άργησαν να παραλάβουν τη σχετική ειδοποίηση από το Εθνικό Κτηματολόγιο για την Ανάρτηση των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων με την περιγραφή των ακινήτων, ενώ η ημερομηνία υποβολής ενστάσεων λήγει στις 25 Απριλίου 2019 και στις 25 Ιουνίου για τους κατοίκους του εξωτερικού.

«Πρέπει να δοθεί παράταση για την υποβολή ενστάσεων στο Κτηματολόγιο, γιατί στην περίπτωση της Βλάστης δεν ισχύει ουσιαστικά η προθεσμία 60 ημερών από την ανάρτηση των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων.» Το αίτημα αυτό έθεσε ο Πρόεδρος της Βλάστης, Μηνάς Δαλακιούρης, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», τονίζοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο κόσμος να χάσει τις περιουσίες του.»

Ο πρόεδρος της Βλάστης ανέφερε ειδικότερα ότι «ο περισσότερος κόσμος πήρε τα χαρτιά από το Κτηματολόγιο με το Ταχυδρομείο μέσα στον Μάρτη, τα χαρτιά έρχονταν σποραδικά, κάποιοι τα πήραν τέλη Μαρτίου και κάποιοι άλλοι δεν τα πήραν ακόμα, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης ή ενστάσεων στο Κτηματολόγιο. Οπότε ουσιαστικά δεν έχουν δύο μήνες προθεσμία για να υποβάλλουν ενστάσεις στο Κτηματολόγιο για τα αμφισβητούμενα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο. Και είναι πάρα πολλά τα αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις τα οποία διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ακίνητα που δηλώθηκαν με λάθος στοιχεία και οι κάτοχοί τους κινδυνεύουν να τα χάσουν. Γιατί είναι πολλοί κληρονόμοι και γιατί πολλά αγροτεμάχια ή ιδιόκτητες στάνες εκτός οικισμού έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οι σημερινοί δικαιούχοι να μην γνωρίζουν τις ακριβείς τοποθεσίες και να έχουν δηλώσει ελλιπή γεωγραφικά στοιχεία και λάθος συντεταγμένες.»

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης (εν προκειμένω της Πτολεμαΐδας). Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποβάλει δήλωση και διεκδικεί την κυριότητα μέρους ή και το σύνολο του αγροτεμαχίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να προσέλθουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης για να ενημερωθούν σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές τους, ενώ όσοι το αμελήσουν ή δεν έχουν ενημερωθεί θα χρειαστεί να προσφύγουν κατόπιν στα δικαστήρια με την προσδοκία να δικαιωθούν. Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση, όπως ζητά ο πρόεδρος της Βλάστης για λογαριασμό των Βλατσιωτών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptole[email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη