Αρχική > Slider > Βιβλιοπαρουσίαση Μ. Ξαφά: Πρωτόγνωρη εκδήλωση με συμπεράσματα, από την Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Βιβλιοπαρουσίαση Μ. Ξαφά: Πρωτόγνωρη εκδήλωση με συμπεράσματα, από την Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση του ομίλου πολιτικού προβληματισμού «Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών» το απόγευμα του Σαββάτου στην Κοζάνη, στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μιράντας Ξαφά με τίτλο «Δημόσιο Χρέος».

Το θέμα του βιβλίου αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ευρεία οικονομικοπολιτική συζήτηση, στην οποία συμμετείχε το πολυπληθές κοινό. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που συζητήθηκαν αντιδημοφιλή θέματα για τη διαχείριση του χρέους, τη νομισματική πολιτική και την πολιτική διαχείριση σε επίπεδο εικοσαετίας, ενώ η συγγραφέας απάντησε με αφοπλιστικό λόγο στο ερώτημα για το ποια δυσάρεστα μέτρα πρέπει να ληφθούν από εδώ και πέρα και γιατί.

Στο ακροατήριο είδαμε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών που προέρχονται από διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες και διαφορετικές πολικές ομάδες. Το πρώτο όμως ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ενώ η διοργανώτρια Κίνηση πλαισιώνεται σε μεγάλο βαθμό από στελέχη της Δράσης (κόμμα που προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία), και ενώ η σχέση της συγγραφέα με την φιλελεύθερη «τάση» της ΝΔ είναι γνωστή (διετέλεσε Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), οι παρουσίες των αμιγώς γαλάζιων στελεχών ήταν ελάχιστες.

Το παραπάνω στοιχείο είναι ενδιαφέρον, γιατί δείχνει ότι τα τοπικά στελέχη δεν επιδιώκουν ιδιαίτερη ταύτιση με τη φιλελεύθερη φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δείχνει επίσης τη μεγάλη ανομοιογένεια στις τάξεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και τέλος προμηνύει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα κατά τόπους στελέχη και τη φιλοσοφία της επόμενης διακυβέρνησης, το οποίο θα κληθεί η Ηγεσία να διαχειριστεί.

Ήδη, έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες εκδηλώσεις της Φιλελεύθερης Κίνησης, οι οποίες πρόκειται να προκαλέσουν αίσθηση. Να σημειωθεί πως είναι από τους ελάχιστους φορείς που οργανώνουν αντίστοιχες συζητήσεις, τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα έχουν εξαφανιστεί από το πεδίο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team