Αρχική > Ενέργεια > Βήματα πίσω για τους λιγνίτες, ο Σταθάκης ξαναβάζει το Αμύνταιο στο παιχνίδι

Βήματα πίσω για τους λιγνίτες, ο Σταθάκης ξαναβάζει το Αμύνταιο στο παιχνίδι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Δεν έχει τελειωμό το σίριαλ με τους λιγνίτες και με τη λίστα των υπό πώληση μονάδων της ΔΕΗ που άγεται και φέρεται μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Τo τελευταίο επεισόδιο αφορά τη νέα επιστολή που ετοιμάζεται να αποστείλει στη DG Comp ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να περάσει η αρχική ελληνική πρόταση, και να πείσει τους κοινοτικούς ότι το Αμύνταιο δεν πρέπει να φύγει από τη λίστα, προκειμένου να αντικατασταθεί από τη Μεγαλόπολη.

Ενώ μέχρι πριν από μερικές ημέρες, η πληροφόρηση και από τις δύο πλευρές ανέφερε ότι τα είχαν βρει, με το τελικό πακέτο να περιλαμβάνει τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης αντί του Αμυνταίου (μαζί με τη Μελίτη Ι και την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ), τελικά στο ΥΠΕΝ επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Με προσωπική παρέμβαση Σταθάκη, η συζήτηση επανέρχεται σε προγενέστερα στάδια, και το Αμύνταιο ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, καθώς ο υπουργός επέλεξε να εξαντλήσει το χρόνο που απομένει ως τις 23 Οκτωβρίου, οπότε και φτάνουν στην Αθήνα οι δανειστές, θεωρώντας πως υπάρχουν περιθώρια για μια τελευταία προσπάθεια.

Τρεις παράγοντες εκτιμάται ότι έπαιξαν ρόλο σε αυτές τις δεύτερες σκέψεις του υπουργού :

-Το ουσιαστικό κομμάτι, δηλαδή ότι αν πουληθεί και η Μεγαλόπολη, τότε οι μονάδες που θα περάσουν στα χέρια του επενδυτή, θα είναι πιο σύγχρονες συγκριτικά με τη διάρκεια ζωής όσων θα απομείνουν στη ΔΕΗ, μέχρι τουλάχιστον να τεθεί σε εμπορική λειτουργία η υπό κατασκευή Πτολεμαΐδα 5. Το γεγονός αυτό παραβιάζει μια από τις βασικές αρχές του Μνημονίου.

-Το ζήτημα του προσωπικού του ΑΗΣ Μεγαλόπολης που λέγεται ότι έθεσαν στην ελληνική πλευρά οι κοινοτικοί, διαμηνύοντας ότι οι απασχολούμενοι στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης είναι υπεράριθμοι, γεγονός που λειτουργεί ως αντικίνητρο σε περίπτωση πώλησης.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team